Dveri o vojnoj vežbi Srbije i NATO - Platinasti vuk: Vučić jasno "stavlja prst u oko" Rusiji 1Foto: Beta/Saša Đorđević/MO

Organizovanje NATO vojne vežbe „Platinasti vuk“ je nedopustivo podsećanje na bombardovanje Srbije 1999. godine, u kome su stradala i deca, zemlja devastirana, sem toga to je gaženje po žrtvama sa Košara, rekao je danas na konferenciji za novinare poslanik pokreta Dveri Borko Puškić.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je organizovanje NATO vojne vežbe „Platinasti vuk“ jer nas je njihova vojna mislija „Milosrdni anđeo“ dovoljno koštala.

Puškić pita kako je moguće da vojne institucije i zvaničnici dopuste petnaestodnevnu vojnu vežbu onima koji su ugasili 89 dečjih života, ubili 1031 vojnika, srušili 44 mosta, 69 škola i na taj način devastirali Srbiju.

Juče je bilo 24. godine od završetka bitke na Košarama, a za sutra je zakazana NATO vojna vežba, to je jasan pokazatelj načina na koji Vučić i njegovi ministri tretiraju žrtve svog naroda, istakao je Puškić.

On kaže da je dopuštanjem i organizacijom NATO vojne vežbe Vučić jasno „stavlja prst u oko“ Ruskoj federaciji i dokazuje da Srbija nije toliko vojno nezavisna i neutralna koliko govori.

Srbiji je neophodna ruska podrška u pregovaračkim procesima kojim će se zaustaviti svakodnevne tenzije na Kosovu, organizovanjem Nato vojne vežbe vlast nas odaljava od toga, zaključio je Puškić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari