Dveri: Opozicija nije mogla da postavi pitanja vladi Srbije, Martinović namerno opširno odgovarao 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Pokret Dveri je saopštio da njihov lider Boško Obradović danas u skupštini Srbije nije uspeo da postavi pitanja vladi Srbije, te za tu opstrukciju okrivio ministra Aleksandra Martinovića.

Taj pokret je podsetio da poslanici svakog poslednjeg četvrtka postavljaju pitanja vladi Srbije ali da iz opozicije to danas nisu mogli zbog, kako su naveli, „namernog odgovaranja Martinovića u trajanju od dva sata“.

Dveri su u saopštenju navele i da „predviđeno ukupno vreme za sva pitanja i odgovore je tri sata“, te to što se dogodilo ocenili kao „cenzuru pitanja“ svog lidera Boška Obradovića.

Taj pokret je saopštio i da je Obradović nameravo da pita kada će premijerka Ana Brnabić podneti ostavku, kao što je obećala još pre 22 dana – 7. juna ove godine.

„Šta se čeka i zašto se ne raspisuju vanredni izbori na svim nivoima, kako je to predsednik republike najavio na istoj konferenciji?“, bilo je takodje Obradovićevo pitanje.

U saopštenju piše i da je on namerava da pita „da li američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil ne dozvoljava održavanje izbora dok se ne primeni francusko-nemački sporazum“ o Kosovu.

Obradović je želeo da pita vladu Srbije  i u vezi formiranja prelazne vlade, koja bi, kako su prenele Dveri, sprečila vlast da zloupotrebljava medije, javne resurse i birački spisak.

Lider Dveri je nameravao da pita i zašto Srbija ne traži posebnu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohji i zašto još uvek nema posebne sednice skupštine Srbije o tome.

„Zašto iznova nije zatražen povratak srpskih bezbednosnih snaga na KiM, kako sleduje po Rezoluciji 1244“, je takodje bilo Obradovićevo pitanje, piše u saopštenju.

Popodnevni deo sednice parlamenta, posvećem poslaničkim pitanjima, trajao je od nešto posle 16.00 do malo posle 19.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari