Dveri: Produžavanje policijskog časa za veme praznika je još jedno ludilo režima 1Foto: Dveri

Srpski pokret Dveri ocenio je danas da je produžavanje policijskog časa zbog 1. maja „još jedno ludilo režima“.

„Nakon mnogobrojnih besmislenih odluka, pa povlačenja ili menjanja istih, režim Aleksandra Vučića se odlučio za još jednu takvu – policijski čas od četvrtka, 30. aprila do ponedeljka, 4. maja. Razlog je samo taj da se na prvomajskim urancima ne bi okupljao veliki broj ljudi“.

Dveri ističu da ako je razlog za uvođenje najdužeg policijskog časa zabrana okupljanja na prvomajskim urancima, onda je bilo logično samo zatvoriti izletišta i tako rešiti problem.

„Ovako, svi građani će biti osuđeni da ne mogu otići do prodavnice ili apoteke od četvrtka popodne po ponedeljka ujutru, niti mogu prošetati bar nekoliko sati u toku dana. Da ne govorimo o ponovnim redovima ispred prodavnica, banaka ili pošta, jer će građani za namirivanje svojih potreba imati nešto više od tri dana“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ocenjuju da je sada svima jasno da se o ovakvim merama ne pita struka, već isključivo jedan čovek.

„A taj čovek, Aleksandar Vučić, će i dalje kršiti sve propisane mere, okupljati desetine ljudi u svojoj kampanji koja traje i u vanrednom stanju, neće se testirati na korona virus iako spada u red tzv. kontakata“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari