Kostić (Dveri): Svi infrastrukturni projekti vezani za Drač su NATO projekti 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić, mišljenja je da Srbija ne treba da ulaže novac iz svog budžeta u projekte koji su vezani za luku Drač, jer su to, po njegovom mišljenu, NATO projekti.

Ukazao je da Dveri već nekoliko godina kritikuju izdvajanje novca iz budžeta Srbije za auto put Drač-Priština-Niš, jer smatraju da je to, „kao što se sada i pokazalo“, NATO projekat.

„Svi infrastrukturni projekti koji su vezani za Drač su NATO projekti, čiji je cilj da spoje novu NATO luku Porto Romano u Draču sa Bondstilom i da se dalje njihovim trupama, po potrebi, omogući nesmetano kretanje kroz centralnu Srbiju do Niša“, rekao je Kostić.

Naveo je da je iznos koji će na kraju građani Srbije platiti za „ovaj NATO projekat“ 215 miliona evra, odnosno da je 185 miliona evra kredit iz Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, a 30 miliona evra se izdvaja iz budžeta Srbije.

„Ti projekti jasno ukazuju na strateški značaj Velike Albanije i lažne države Кosovo kada je NATO u pitanju, što može u određenom momentu da ugrozi bezbednost Srbije i našu vojnu neutralnost“, ocenio je Kostić.

Dveri, kako je naglasio, smatraju da su projekti zbližavanja sa Albanijom, kao što su autoput Drač-Priština-Niš i Otvoreni Balkan, dugoročno štetni za srpske nacionalne interese i da naša država primarno mora da ulaže svoja sredstva u političko, ekonomsko, drumsko i železničko povezivanje sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari