Dveri traže ostavku premijerke i Vlade, raspuštanje REM-a i sednice Skupštine Srbije 1Foto: Info služba Dveri

 

Poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković tražila je danas u ime tog pokreta ostavku premijerke i cele Vlade Srbije, raspuštanje Regulatornog tela za elektronske medije (REM)i sednice svih nadležnih odbora i vanrednu sednicu Narodne skupštine povodom tragedija u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i Mladenovcu.

„Ove tragedije u ova tri dana su posledice načina upravljanja državom. Tabloidi šire pandemiju zla. Smatramo da je apsolutna vlast apsolutno odgovorna. Vlada je izgubila legitimitet i autoritet. Mi smo danas predali inicijativu Skupštini koja sadrži nekoliko zahteva“, rekla je Milenković Kerković na novinarima u Skupštini.

Ona je ocenila da je cela Srbija već treći dan u šoku i neverici povodom tragedije u školi, a sada i noćašnjeg masovnog ubistva u Mladenovcu i drugim mestima.

„Od predsednika Skupštine, Vladimira Orlića, zahtevamo da zakaže vanrednu sednicu Skupštine, tražimo sednice ;nadleznih odbora, tražimo ostvke premijerke i cele Vlade, tražimo ;zabranu rijalitija i svih programa koji sadrže i promovišu nasilje, ;tražimo zabranu scena nasilja i iznošenje detalja zločina u tabloidima i tražimo ;raspuštanje REM-a“, rekla je Milenković Kerković.

Navela je da će morati da se razmotri predlog da se prekine školska godina i da se obavezno organizuje psihološka podrška svima kojima je neophodna.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu, 3. maja, u oružanom napadu jednog trinaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda. ;Šestoro učenika i jedna nastavnica su ranjeni, a napadač je uhapšen.

Prošle noći je U.B.(21) u selu Dubona kod Mladenovca i drugim mestima pucajući automatskim oružjem ubio osam osoba, a 14 ranio. Uhapšen je u Grošnici kod Kragujevca.

Sve vesti o masovnom ubistvu kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari