Dveri u Novom Sadu podnose krivičnu prijavu protiv Nenada Čanka 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Srpski pokret Dveri podneće krivičnu prijavu protiv lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. O detaljima prijave biće saopšteno sutra (četvrtak) na konferenciji za novinare, koja će se održati ispred Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

U javnosti se nagađa da je prijava u vezi sa Čankovim boravkom na Cetinju prilikom ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija, kada je došlo do nereda i sukoba policije sa demonstdrantima koji su se protivili tom činu u Cetinjskom manastiru.

Drugi pak smatraju da krivična prijava Dveri ima veze sa Čankovom izjavom da „lično misli da je Kosovo nezavisna država“.

Pre nekoliko dana predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić, izjavio je da bi predložio da Čanak bude uhapšen i da mu bude zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je tamo otišao da širi nemire. Dačić optužio je lidera LSV Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija „s namerom da podstiče sukobe i nasilje prema SPC“.

Čanak je već duže vreme na meti pojedinih funkcionera SNS, SPS i Pokreta socijalista, koji traže od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da raskine koaliciju sa LSV u Novom Sadu.

Vučević je odgovorio da to nije tako jednostavno te da će tome „pristupiti racionalno“, objašnjavajući da do sada nisu imali nikakvih „trzavica“ na lokalnom nivou.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari