DW: Prvo da se dogovore EU i SAD, pa onda Beograd i Priština

Ostavite komentar


  1. Srbija i većina članica Evropske unije glasale su 21. decembra 2017. za rezoluciju UN kojom se osuđuje američka odluka o priznavanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela. Za rezoluciju su glasale sve stalne članice Saveta bezbednosti UN osim SAD – Velika Britanija, Francuska, Rusija i Kina. Prethodno je američka ambasadorka u UN Niki Hejli zapretila da će SAD „zapamititi dan kada su napadnute u Generalnoj skupštini UN samo zato što su ostvarile svoje pravo suverene zemlje“, istakavši da nikakvo glasanje u UN neće promeniti američku odluku o Jerusalimu. Ali, Srbija je svoju odluku promenila. Nastavak je u Briselu…

  2. Evropska unije već dugo vremena sporo i poprilično neuspešno rešava pribleme Kosova i Srbije. EU se bavi sopstvenim problemima. Sada kada je Amerika preuzela primat oko rešavanja pitanja, EU se uzima u pamet i verujem da će mnogo prilježnije prići problemu sa nadom da će upravo EU rešiti problem a ne Amerika. Ipak je problem u njenom dvorištu.

  3. “ … sa druge strane Atlantika takav pristup vide kao jednostran i tipično ”privatni pristup” predsednika Trampa zasnovan na trgovini u širem smislu te reči.“
    Ha ha ha ha ha hahaha … kakav vic!!!
    A sa Vucicevsko-naprednjacke strane, pravo iz (zaobidjene) srpske jednostranacke Skupstine i sa Tacijem kroz becke pariske kafane, … to nije bio ‘PRIVATNI PRISTUP’ i ‘TRGOVINA’?!?!
    Izgleda, … Vucic ≠ Tramp,. … ako DWu, Nemcima i Briselu tako treba?!
    Ili im je mnogo tesko priznati da su to vec celu decenju privatna natezanja nelegitimnog ucenjenog coveka sa kojim oni takodje ‘pregovaraju’, ali se na tu cinjenicu prave blesavi jos bolje od amerikanaca?!

  4. Koja smo sramota od takozvane drzave. Neka se EU i SAD dogovore, a mi cemo potpisati sve sto napisu. Posle neka nam rastumace sta smo potpisali pa da se iznenadjujemo pred kamerama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.