DW: Srpsko-ruska vojna saradnja je opasna tabloidna priča

Ostavite komentar


  1. Nisu problem Rusi. Oni jednostavno koriste situaciju i ako mogu proguraju svoje interese kroz politicki vrh Srbije. E sad,na nasem narodu je da sazna i vidi,zasto drzavni vrh Srbije stremi ka Rusiji? Odgovor je jednostavan i ocigledan. Sama pomisao na demokratiju ugrozava njohove licne interese i ostanak na vlasti do kraja zivota. Zato im odgovaraju totalitarni rezimi poput Ruskog ili Turskog. Ne treba izmisljati toplu vodu stvari su jednostavne.

    1. Koja bre demokratija, to su priče za infantilne !
      Koji je ovo šizofreni tekst, mada sa obzirom na „izvor“, nije ni čudo !
      Samo jedan komentar, Srbija je dobila Migove na poklon i platiće 186 miliona, plus !
      Bugari su „dobrodušnim“ amerikenjcima za krševe F 16, dali više od 2 milijarde dolara a koliko će još, samo nebo zna !
      10 tenka T 72 vrede više nego 400 totalno beskorisnih hamera !
      p.s. Huti čuvaju kokoške u njima !

      1. Jucerasnja vest:
        „Što se Slovenije i Severne Makedonije tiče, za sada postoji informacija da Ljubljana planira da jedan vod JLTV-ova koriste kao lovce tenkova, dok Skoplje planira da JLTV ima u protivoklopnoj nameni, pa će ta vozila u Severnoj Makedoniji zameniti jednu četu tenkova T-72.“
        Toliko o njihovom poredjenju.

  2. Pa i Hameri se odavno ne proizvode. U SAD se mogu kupiti kao staro gvozdje.
    Tek za dve godine ce poceti proizvodnja ali elekteicnih Hamera.

    1. Ovo su top teme pored KiMa na kojima razni mrzorodi poput ovog izmišljenog tastaturnog miodraga i još tastaturnijeg zabludelog zorančeta šire propagandu za vlasnu familiju na ovom komentatorluku. Zaista je pravo pitanje da li ima normalnih i slobodomislećih osoba na komentatorluku koje ovakve bljuvotine mogu čitati i u njih poverovati? Moje mišljenje je da su ovakvi likovi džaba krečili.

  3. Zapadni srbofobi i rusofobi su frustrirani. Vreme je da idu kod psihijatra, da im objasni da nisu svi voljni da budu njihove marionete i kolonije.

  4. Kad DE, BBC ili CNN pisu ovako „objektivne“ clanke o Srbiji, ne znam zasto ali, setim se odmah bombardovanja i onog vremena velikih i besramnih lazi, ksda su celi jedan narod posipali katranom i perjem. Odnos Srbije prema Rusiji nikada nece biti jasan narodima, gde se sve, pa i ljubav, meri dolarima ili evrima.

    1. Nije probem sto oni pisu takve clanke sa obzirom na njihovu uredjivacku politiku i propagandu koju sire vec je problem kada te pamflete objave neki nasi mediji.I sto je najspornije sve te tekstove pisu „nasi“ novinari,nazovi eksperti za zapadni balkan,zaposleni u tim medijima kojima je zajednicko ostrascenost i otvorena podrska samo jednoj politickoj opciji iako bi,jelte, trebali biti objektivni i nezavisni…

  5. Srbi su najveci lazovi (Dobrica Cosic) i Lud narod (Dr. Raskovic). Samo se potvrdjuju svakim svojim potezom. Nista novo.

  6. Logično je da se režim i njegovi tabloidi neće hvaliti saradnjom sa Nato paktom, jer većina građana ima loše mišljenje o toj vojnoj alijansi. Osim par malih partija, sve ostale bi isto postupile. Tako su građani bili uskraćeni za informacije o sporazumu, koji je država potpisala, a parlament potvrdio, sa Nato paktom,pre dve godine. Simptomatično je što se u isto vreme režim preko svojih tabloida hvali saradnjom sa Rusijom, o kojoj većina građana ima pozitivno mišljenje. A što se donacija tiče one su simbolične i mizerne, pogotovo ako imamo u vidu naš vojni budžet. Ako ćemo realno rusko oružije je jeftinije od zapadnog. Srbija nije pod političkim pritiskom kada je kupovina oružija, jer nemamo sredstava za velike kupovine. A što se tiče demokratije i ljudskih prava, najveći kupac zapadnog, pre svega američkog oružija je Saudi Arabija, zemlja u kojoj vladaju srednjovekovni zakoni. Ni masovni zločini u Jemenu ni kasapljenje novinara nije promenilo odnos zapada prema totalitarnoj monarhiji.

    1. „Većina građana ima loše mišljenje o toj (NATO) vojnoj alijansi“…
      Da, jer ih mržnjom i lažima truju od vrtića.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.