DW: Vest o Vučićevoj „spremnosti da prizna Kosovo“ povučena zbog greške u prevodu

Šta predsednik Srbije nije rekao u intervjuu agenciji ANSA?

Ostavite komentar


  1. Ovde je neko lud.Pa on sam govori da ne moze Kosovo da dobije sve a Srbija nista.To su njegove rec na srpskom jeziku a valjda nama koji smo Srbi ne treba prevodilac.Ili kada je Vucic u pitanju i posto on cesto menja izjave i srpskom narodu treba prevesti sta je mislio jutros,sta u podne ,a sta uvece.Sludjeni mi a kamoli strani novinari.

      1. Tacno , svaka njegova IZDAJNICKA izjava i sto radi je protivustavno i kaznjivo po zakonu. Sve je to veoma jasno i ne treba nam srpsko-srpski prevodilac da shvatimo da Srbija ima marionetsku vlast koja treba da izda Srpski KiM a zauzvrat mogu da vladaju i pljackaju narod do mile volje. Ima mali problem – Srbija se BUDI !!!

      2. Istina je da nikakve greske u prevodu nije bilo jer su agenciju ANSA predstavljali Franco Quintano i Dragan Petrovic. Utesno je sto je dobro poznato da predsednik Vucic slaze kad zine.

  2. Pustenje probnih balona. Bice toga jos. On ima jednu pricu za strance a drugu za polupismenu i krezubu Srbiju. Pre nedeju-dve je u Vranju rekao da ako i ne bude sporazuma Srbija ce napredovati i razvijati se. Za stranu stampu kaze da ce biti katastrofa. Za proteste u BG polupismenoj i krezuboj Srbiji protura prica da stoje Amerikanci iza njih, zapadnim novinarima pak prica da iza protesta stoji ruska obavestajna sluzba.
    Vucic je lazov, egomanijak, izdajnik i kukavica.

  3. Bez obzira na sve sta je rekao i kako je prevedeno to je u stvari isto. Nije sija nego vrat , o tome ne sme ni da se pomisli a kamoli da izgovori tako nesto. I gle cuda gde je tu drzavni tuzilac koji bi morao odmah da reaguje ,nema ga nigde .ovde se prica o krsenju ustava o izdaji a on ili ona lezi negde zavaljena u duboku fotelju i i koristi sve benefite radeci u korist ove izdajnicke vlasti a na stetu naroda i Srbije

    1. Posto se toliko insistira na naciji i teritoriji, treba reci sledece: srba je u ex-Yu (zadnji popis) bilo 31 % od okupnog stanovnistva bivse drzave. Ovom procentu odgovara povrsina Srbije sa Vojvodinom. Svako remecenje ovog broja, znacio bi gubitak Vojvodine..Ostrascenima i uskotrasiranim patriotama ovo nista ne znaci-dok se ne dogodi zlo.
      Mir sa sobom i svojim susedima, bi za pocetak pomogao da lik u ogledalu ne bude tako ruzan, kao sto jeste.

      1. U pravu si. Mnogo je bolje biti Hrva. Ili Musliman. Njih je po 63 % u bivsoj Jugoslaviji?
        „Ostrascenima i uskotrasiranim patriotama ovo nista ne znaci-dok se ne dogodi zlo.“, … koje im se nece dogoditi jer su ‘pobedili’ u ratu …

      2. Broj stanovnika (bilo koje nacionalnosti) ne određuje niti daje do značaja ko upravlja nekom teritorijom. Da je Srbija, kao država (i mi kao narod), odgovorno upravljala svojom teritorijom (a mi birali odgovorne ljude, ne zaboravimo da je većina „građana“ seirila kada je ubijen Đinđić) nikada ne bi bilo problema sa Albancima, Mađarima, Hrvatima … Mali primer je teritorija Gibraltara, to je teritorija Španije koju su okupirali Englezi (danas se kaže Britanci) a na kojoj i dalje žive Španci (velikom većinom) koji su odbili (na referendumu) da se vrate pod okrilje matične države (Španije) i ostali „dobrovoljna kolonija“.
        A da je Vučić, sa svojom SNS bandom, pošast koja će dokrajčiti Srbiju, stoji.

  4. Ovo je veći problem nego što izgleda. Ok, povučena je vest, ali kako sad povući sve botovske komentare podrške :))

  5. Ono sto sam primetio je svakako da u rezimskim stampanim glasilima i u vestima nema vise izraza kao – TAKOZVANA SAMOPROGLASENA DRZAVA KOSOVO nego SAMO Kosovo. Dacic govori o PREDSEDNIKU KOSOVA HASIMU TACIJu juce, itd. Da li je ta promena recnika nesto …. ili se to samo meni cini.

  6. E zato je Danas pravi medij jer je objavio i ispravku teksta. Da li neko moze da zamisli da tako nesto uradi bilo koji rezimski medij.

  7. Ok. greska u prevodu,desava se. A sta cemo sa govorima „prvorodje;nog“ na srpskom jeziku gde on kaze da i Srbija treba dobiti nesto za uzvrat.

    1. Tako je greškom nekoga iz administracije u Brislu, poslata čestitka Tomislavu Nikoliću, za pobedu, pre zatvaranja birališta. mnogo ta uredjena Evropa greši?

  8. Mutavko nas namuceni.
    Pa njemu je najcesce potreban prevod sa ‘cipuljickog srpskog’, na ovaj nas obican. Zeznuto je kada ti mozak od rodjenja razmislja ‘okruglo, pa na cose’, po kad zines da kazes sta si smislio, jezik ti se zaveze u cvor, a pamet ode u seseljevski Diznilend …
    I … zasto ne bi smo, u interesu buducnosti srpske nacije, pri davanju izjava medijima, za javnost, i pred stranim politicarima, u vucicevu pratnju ukljucili i dva defektologa-logopeda, psihologa i vaspitacicu za predskolsku decu?!
    Njegova patnja i zrtva su nemerljive, i mi kao narod mu moramo pomoci!!!

  9. „U koordinaciji sa kabinetom predsednika smo odlučili da ispravimo vest“-vido čovek da će kola nizbrdo pa brže bolje ispravljaj.
    Jadani mi sa njim.

    1. Svaka čast, jer tu rečenicu sam propustio, a više govori od hiljadu slika SNS-ovaca!

  10. Povuci potegni al iščupati neće , Kosovo je otišlo i jedino ostaje podela teritorija u ovom trenutku ili ništasviđalo se to nama ili ne, Tito nam je zakuvao čorbu u konu duvamo još i danas.

  11. Nije mi jasno. Nasa agencija Beta (na srpskom) je napravila gresku u prevodu?

  12. Prvo pravilo u politici : nikad ne veruje u bilo šta sve dok to nije zvanično demantovano! Znaci, ipak je sve bilo kako je prvobitmo receno.

  13. Pa setimo se kada su objavili da je AV pobedio na izborima i čestitali pre zvanične objave rezultata.

  14. Rasprodaja preduzeća, njiva, oranica i zatim i državne teritorije. Sistematsko unistavanje i izdaja Srbije. Napad na ustavni poredak i suverenitet države najteža su krivična dela.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.