DW: Vučiću, ne ljuti se

Ostavite komentar


  1. Ne ,nego treba da ide tamo i slusa isprazne razgovore bez ikakve naznake za resenjem.Albanci nisu sproveli ni potpisani sporazum o zajednici srpskih opstina.Mozda je i za to kriv Vucic.

  2. Poruka za Dojce Vele, neka se ne ljuti Angela Merkel, jer u pregovorima sa Albancima, Srbija nece biti porazena.

      1. Smej se ti samo. Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje. Živi bili pa videli, iskamčiće Vučko maksimum za nas.

  3. Ima da ide pa će da peva, on dobro zna ko su mu gazde. Ako EU odvrne slavinu i pusti medije da pričaju sve što ulica zna o njegovim prljavim poslovima, za 6 meseci je gotov. Zna on to dobro, zato sluša sve što mu se kaže, a ovcama prikazuje to kao borbu za interese Srbije, pusti tu priču za ove što gledaju stočarske rialitije

  4. Kad druga strana otvoreno kaže da neće da priča čak ni o obavezama koje je preuzela niko se ne iznenađuje, a svaka Vučićeva reč ili postupak odmah su predmet osuda i rasprava.

    1. Znas zasto? Pa nisu svi na tvom i Vucicevom intelektualnom nivou. Njegovo ponašanje je ponašanje neuroticnog deteta predškolskog uzrasta.

  5. Sa ovakvom politikom Predsednik Vučić će uraditi loše ne samo sebi već I narodu Srbije.
    Da ne dođe posle da čeka u redu po nekoliko godina pred vratima EU, SAD I UN za neke važne stvari za Srbiju.
    Neka dobro razmisli pre nego da se zainati sa celim svetom.
    Ovo je greška sa njegove strane.

  6. Ima jedna izreka „naljutio se pop na selo, pa odsekao sebi …“
    E to vam je ovo durenje Kučića …
    Nije po mome, nema botova da mi tapšu, sad ću da se ljutim.
    Niti on sam zna šta je ponudio, niti zna šta bi da ponudi, a ni šta da traži, a ni kako da traži, plus nije ni ustavno ovašćen to da radi.
    Šta je unutrašnji dijalog ? S kim ? Kad je bio ?
    Šta je razgraničenje ? Kako ? Gde je plan ?
    Pa pošto od svega ima jedno veliko NIŠTA, onda i bolje da ćuti i da se duri.
    Dok iole inteligentni odlaze u talasima.

  7. Ovaj, još jedan, vid manipulacije (navodna ljutnja ili šta god) svakako je za domaću upotrebu gde valja održavati rejting jer i ona najzagriženija javnost i podržavaoci nekakve maglovite „politike“ počinju da shvataju u kom pravcu duvaju vetrovi. Svi oni koji se detaljnije i opširnije informišu van dirigovanih medija, ali i koji trezveno, racionalno i nepristrasno razmišljaju pre svega svojom, a ne tuđom, glavom odavna su izvukli zaključke koji se podudaraju sa ovim najnovijim događanjima. Davno je jedan poznati svetski državnik, političar i diplomata rekao da su srpski političari tradicionalno netalentovani za diplomatiju pa, samim tim, i ne čude ovakvi diletantski potezi u vidu iskazivanja nečije tobožnje ljutnje, nezadovoljstva, ucveljenosti i mnogih drugih fora kojima se, kao, šalje nekakva poruka nebi li se, tamo neko, privoleo da razmišlja, isključivo, kako bi mi želeli. Na našu žalost to je odavna pročitano – što mi uporno ne želimo da shvatimo – od strane međunarodnih faktora koji imaju moć, od onih od kojih očekujemo pomoć i razumevanje i, na kraju krajeva, od onih koji odlučuju ili će u znatnoj meri odlučivati o našoj sudbini. Da je sreće da sve te tzv tvrde stavove, aroganciju, ljutnju, blefiranje, netaktičnost, providne manipulacije, srljanje, ………i mnogo koječega još zamene iskrenost, profesionalizam, racionalnost, transparentnost, realnost i, pre svega, pragmatičnost gde bi nam bio kraj? Ko je shvatio, razumeće.

  8. Sve mi ovo liči na ono kada se (pokondirena) devojčica strašno naljutila što joj svi, odreda, u razredu nisu rekli da je najlepša. Ima i ona poučna narodna koja kaže: „svi koji se ljute, sami će da se izuju“. Ko koga u svemu ovome blefira i folira? I, u krajnjem, s kojim ciljem? Kao da se nismo, bezbroj puta, uverili da te fore više ne pale i da time, u stvari, postižemo autogol. Čudno, detinjasto, nezrelo, zaista!

  9. Vucic je „debelo zabrljao“.Citava ta prenemaganja,te njegove price o „podelama“,razmeni teritorija“,“kompromisima“i sl.imala su jedan jedini cilj.Pretvaranje kosovskog poraza(gubitak Pokrajine kao rezultat ratnog poraza,) u Vucicevu pobedu tako sto bi se Albanci i EU „navukli“ na ponovne PREGOVORE O STATUSU.Kako je ta namera procitana,neshvaceni Vucic naljutio se i digao ruke i od Pristine i od Brisela.To njegovo „oni ce malo da sacekaju da vide ponovo Vucica“istovremeno moze da znaci i pocetak nezvanicnog odustajanja Srbije od clanstva u EU.

  10. Dana 23.09.2018. je po prvi put nakon 1999. objavljena karta podele Kosova.
    Ne, o tome nije raspravljala Skupstina, Predsednik RS nije pomenuo, niti je iko od medija preneo vest.
    Karta je objavljena u francuskom La Monde i toga dana se desilo simptomaticno sledece: Nakon 6 godina vladavine srpski narod je imao medijski dan odmora-naime A. Vucic nije bio vidjen na malim ekranima jedan ceo dan~23.09.2018.
    Njegov povratak na pregovore u Brisel je nepotreban, on je sve zavrsio. Sada samo glumi ljutnju, zato sto je Evropa to objavila pre njega, ili mu je pak ucinila uslugu.

  11. Ova tobožna ljutnja na Zapad je davno isplanirana, još od kad im je obećao da će kao da reši problem Kosova za podršku da ostane u Srbiji na vlast što duže; podrška se istrošila pa će naš dendi, predpostavljam, potražiti utehu kod Putina, što i jeste bio, sve vreme, glavni plan. Gubernija, nego šta!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.