Džonson u čestitki Vučiću: Invazija Rusije na Ukrajinu još više pojačala hitnost rešavanja nekih od izazova 1foto (BETAPHOTO Leon Neal/Pool Photo via AP)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Borisa Džonsona povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije.

„Upućujem Vam tople lične čestitke povodom stupanja na funkciju predsednika Republike Srbije u još jednom mandatu. Danas, više nego ikada pre, moramo kao partneri zajedno da radimo na neodložnim izazovima, uključujući regionalnu bezbednost, stabilnost i energetsku tranziciju.

Kako je Džonson istakao u pisanoj poruci, „raduje se bliskoj saradnji“, imajući u vidu da Ujedinjeno Kraljevstvo „nastavlja da podržava budući napredak i razvoj“ Srbije, uključujući jačanje demokratije i vladavine prava, borbu protiv korupcije i izgradnju jakih i nezavisnih institucija, „što je sve od vitalnog značaja za budućnost Srbije“.

„Invazija Rusije na Ukrajinu još više je pojačala hitnost rešavanja nekih od ovih izazova. Još jednom Vam čestitam i nadam se da ćemo uskoro ponovo razgovarati o ovim važnim pitanjima i našim uspešnim bilateralnim odnosima“, navodi u svojoj čestitki premijer Džonson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari