Ekološki ustanak u Beogradu: Ne postoji zeleno rudarstvo, zeleni su samo šume i pašnjaci (FOTO, VIDEO)

Nakon blokade Brankovog mosta, završen je ekološki protest u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Ekološki ustanak… „Ćute“? Ma nije valjda? Da mu je dozvoljeno da napravi mini elektranu, ne bi smo ni čuli za njega. Idite vi da slikate šta će ostati iza njih, koliko kesa, plastičnih flaša, konzervi, pikavaca… i svi oni će doći automobilom… Ekolozi, a?

  2. I mi smo ovde, došli smo na protest, zbog uništenja srca Ivanjice i omiljene turističke destinacije NAPERA.
    Evo tu je sa nama onaj sedobradi gospodini koji puni 84 godinu života i on je došao da protestije jer se sa tugom priseća kada se još davne 1952 kupao na NAPERU koga više nema.
    Sad je izgrađana neka nova MHE koja je naopako postavljna pa ne može da proradi.

  3. Ne obraćajte pažnju na botove! Oni dobili zadatak kako bi bili još 3 meseca pod ugovorom u nekom državnom preduzeću za 30 hilada ( pardon, 27.000 jer 10% ide za ,,apanažu“ stranci tj.funkcioneru koji ih je udomio ). Posle posla takvi su u obavezi da šeruju, stavljaju komentare i sl. Posle ih na MO ili GO stranke hvale ili grde ako ne ispune kvotu! Samo jako da odbranimo ovu našu jedinu zemlju!

  4. Bravo g. Kostiću. Rio Tinto u Srbiji prvi put ulazi u rudarenje litijuma. Oni su se do sada bavili bakrom i zlatom. Kakvi visoki tehnološki procesi. Lažu.

  5. A o ling longu nista. Zrenjanin nema vodu sad nema ni cist vazduh a nece imati ni hranu, ali nasem predsedniku to nije vazno jer ce zaposliti 1500 ljudi pardon kineza koji su vec tu.

  6. U zemlji u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek se i ne očekuje ništa drugo.Preko svojih članova u Skupštini,koja je jednopartijska,pokriva svoje zamisli i tačka.Drugačije mišljenje se proglašava neprijateljsko.Opozicija i ne postoji,ona glumi.Narode,zaustavi ovaj vandalizam jednog čoveka i poltrona u Skupštini….

  7. Ne postoji zeleno rudarstvo, zeleni su samo šume i pašnjaci… Labudova pesma. Hajdemo svi iz grada na planine. Ne treba nam ni poljoprivreda!? Idemo u planine i šume i bićemo čobani! Majko moja, 50 godina sam bio asistent i profesor… Šta smo ostavili iza sebe, koje su škole učili, ili ko je uopšte učio ove ljude. Kad ovo vidim i čujem, nije mi žao što sam ostario i što čekam kraj, a opet žao mi je onih koji će sa njima ostati da dišu isti vazduh!

  8. Čuj „zeleno rudarstvo“.
    Kakav nonsens.
    To može da odvali samo gospodja ministarka Zorana Mihajlović i ostane živa.
    Neće vam uspeti.

  9. Može „zeleno rudarstvo“, kad se eksploatacija rudnika završi, ako postoji otvorena jama, napuni se vodom i dobijete divno jezero, koje potpom oživite naseleći određene biljek i životinje, a zatim se formira obala, šuma i livade. Može biti kao raj na zemlji, ako se uredi. A, može biti i divlje zaraslo, ako nije bilo rudnika i nije bilo para da se ruda vadi, a ljudi, kao nekada išli u pečalbu u američke pensIlvanijske rudnike. Šta je bolje od toga? Izvršiti eksploataciju i onda ekološki urediti. U svakom slučaju Ćuta i Kompanjoni znaju šta rade. sprečiti Vučića da on potpisuje dokumentaciju ua rudnike, jer će to oni kojima je Vuk Pozderac kao licencu, jer bez nje idete na lustriranje.

  10. Tužno kakav politički ološ imamo u Srbiji kako sad tako i pre..Divno ce biti da saznamo koliko su se omastili od rudnika ova žgabija i koliko će naša deca morati platiti rudniku napuštanje poseda..Sve su uništili Al totalno..Nijedno javno preduzeće nije solventno i svi su prwzaduzeni..Auu kako propadamo

Ostavite komentar


Politika

Ko je Novak Nedić : Deset godina na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, uprkos brojnim aferama 10

Ko je Novak Nedić : Deset godina na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, uprkos brojnim aferama

Dosadašnji generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić ostaje na toj funkciji i u novoformiranom sazivu izvršne vlasti sa Milošem Vučevićem na čelu. Upkos aferama zbog kojih ga je opozicija prozivala, sumnjivim vezama sa grupom Veljka Belivuka, Nedić može da se pohvali činjenicom da se tačno 1. maja navršilo deset godina od kako je na jednoj od najvažnijih funkcija u vladi Srbije, mestu generalnog sekretara.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.