Ekološki ustanak pozvao policiju da stane uz građane tokom današnje blokade saobraćajnica 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Pokret Ekološki ustanak pozvao je pripadnike policije da na današnjem protestu, kada će biti blokirano više saobraćajnica širom Srbije, stanu uz građane i da „ustanu u odbranu zakona i institucija svoje zemlje“.

„Pripadnici policije, ne dozvolite da budete instrument za uništavanje i ponižavanje države. Zaštitite državu i građane od veleizdajničkog režima koji Srbiju ponižava i rasprodaje u bescenje. Stanite uz svoje sugrađane koji brane i svoju i vašu imovine od besramne ‘legalizovane’ pljačke“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Oni su pozvali policiju i da se suprotstavi „režimskom kriminalu koji kriminalizuje i njihove redove“.

„Pripadnici policije, bezakonje ce zakucati i na vaša vrata. Ustanite zajedno sa građanima u odbranu ustavnog poretka Republike Srbije“, piše u saopštenju.

Jedan od lidera tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta ranije danas je poslao video poruku u kojoj je „pozvao građane na hrabrost, kao i poruku policiji da dobro razmisli na čijoj će strani danas biti“.

Blokada saobraćajnica zbog donošenja Zakona o referendumu i građanskim inicijativama i Zakona o eksproprijaciji zakazana je za 14 časova, dok će skup u Beogradu početi u 13 časova ispred Palate pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari