Elektorski izbori za Nacionalni savet Albanaca zakazani za 7. maj 1Veliki Trnovac: Foto:V.Ristić/ Danas

Izbori za 15 članova sastava Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) odlukom Ministra za ljudska i manjinska prava Tomislava Žigmanova biće održani 7. maja, potvrđeno je Danasu u Privremenom organu ove nacionalne manjine u Bujanovcu.

Izbori će biti održani po elektorskom sistemu, a svaki učesnik elektorske skupštine kako bi učestvovao u glasanju moraće da sakupi najmanje trideset verifikovanih potpisa građana upisanih u Poseban birački spisak albanske nacionalne manjine.

Tim povodom poslednjih dana predstavnici ministarstva imali su razgovore sa članovima Privremenog organa na adekvatnoj pripremi elektorake izborne skupštine za novi sastav NSA.

Na novembarskim izborima za NSA po pet mandata osvojili su Partija za demokratsko delovanje (PDD) iz Bujanovca, i Demokratska alternativa (DA) iz Preševa, dok su po dva mandata dobile Demokratska partija (DP) i Pokret za demokratski prigres (PDP), dok je jedan mandat pripao Demokratskoj partiji (DPA).

Nakon što su u zakonskom roku propali pregovori o imenovanju predsednika i drugih funkcionera za NSA, poništeno je prethodno gladanje imenovan privremeni organ i raspisani novi izbori, za prvu nedelju maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari