Episkop Irinej: Rat nije tražila Rusija nego Zapad, u Ukrajini je u toku gonjenje Crkve

Ostavite komentar


  1. Uzgred ovo nije vladika banatske eparhije već baške ali u suštini novinar nije pogrešio jer još od smrti patrijarha Pavla, pokoj mu svetoj duši, ovo je gazda iz senke u spc. Pretvaranje, prenemaganje, lažna briga za narod, zamešeteljstvo i neodustajanje u zapravo đavoljoj raboti potpomognut od državne službe, a to je večito sluđivanje srbalja u interesu ove familije, su glavne osobine dotičnoga…i sada će on da objasni srbljima suštinu ratovanja bilo gde.

  2. Ovo je vladika koji je sredinom 90ih zamerao vladiki sremskom što se tokom liturgije u Sremu koristi trostruko liturgijsko, oltarsko zvonce, pravdajući da je to katoličko i ustaško. Čovek jeste inteligentan, ali ga mržnja i talibanština izjedaju decenijama unazad.

  3. Dovoljno je što ga je Rusija započela kao i mnoge druge, koje istorijskim revizionizmom, guraju pod tepih.
    Stid da ih bude šta rade „sovjetskoj braći“ na zapadu ali i na jugu.

  4. Ovde je problem u tome što se ti i tvoja bratija uopšte za nešto pitate.

  5. Ovo je uzrok svega sto se desavalo i desava na Balkanu.Ovome nije mesto ni u Crkvi,jer tamo je mesto ljudima ciste savesti,sto ovaj sigurno nema.Secam se jedne scene za vreme rata gde je pop ispratio dobrovoljce u rat recima „idite sinovi,i napravite dobar posao“.Jeli treba nesto dodati na te reci?Ovoga treba da bude stid sto se uopste naziva popom,jer to ocito nije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.