Episkop Teodosije: Priština želi da zastraši Srbe, ide na ruku zagovornicima podele

Ostavite komentar


  1. Gotovo je sigurno da je ovo bila udružena akcija dva (kriminalna) režima (prištinskog i beogradskog) radi uterivanja straha ljudima (prvenstveno Srbima ali ne samo njima) koji su pretekli na Kosovu a nisu potpali pod komandu kapoa Vučića. Sveštenici su stari saradnici vlastodržaca svih boja i interesuju ih samo (lična i esnafska) materijalna dobit a vera im služi za palamuđenje i pranje ruku. Ako su zaista (duhovni) predstavnici i predvodnici naroda zašto patrijaršiju ne izmeste iz Beograda na Kosovo (u Peć) i tako pređu sa reči na dela. Sveštena lica su među prvima „zapalila“ (čast, previše retkim, izuzetcima) sa prostora odakle su se Srbi iselili (Hrvatska, Hercegovina, Kosovo …).

  2. Sramota je ROSU upad i planovi da nisu naisli na osudu medjunarodne zajednice.Ni KFOR ni EU nisu se oglasili i pustili su da rade sta hoce nad Srbima na tetitoriji gde nemaju nikakva prava i vlast.

  3. Crkva ostajemo čvrsto uz svoj verni narod, apelujemo na vladavinu prava koja,treba da se primenjuje prema svima jednako, a ne po ključu etničke i verske pripadnosti i očekujemo od КFOR-a i međunarodne zajednice da spreče ponavljanje ovakvih nemilih događaja“.,

  4. Podrzavam, glas Crkve i apelujem da se više uključe na Kosovu i Metohiji u očuvanju Srpskog naroda .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.