Erbasov helikopter H-145M na beogradskom Sajmu naoružanja od 25. do 27. juna 1Foto: MOD / Arhiva

Kompanija Erbas najavila je da će na Sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2019“, koji će biti održan od 25. do 27. juna u Beogradu, u statičkom delu izložbe predstaviti laki dvomotorni helikopter H-145M, jedan od devet naručenih za potrebe Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Kako se navodi u saopštenju, helikopter H-145M opremljen je HForce sistemom za upravljanje naoružanjem koji je uspešno testiran za upotrebu sa nevođenim i vođenim naoružanjem vazduh-zemlja i vazduh-vazduh a Srbija je prvi kupac helikoptera opremljenog tim borbenim sistemom.

„Srbija i Erbas trenutno iza sebe imaju izuzetno uspešno četvorogodišnje partnerstvo. Naši srpski klijenti su poklonili poverenje Erbasu i njegovim proizvodima dva puta od 2015. godine, naručivši devet helikoptera H-145M u 2016. godini i tri helikoptera H-215 u 2018. godini. Nacionalna avio-kompanija Srbije Er Srbija danas leti ukupno 11 Erbasovih aviona“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da Erbas „podržava i unapređuje aspiracije srpske vazduhoplovne industrije“ i da smatra Srbiju za svog „dugoročnog industrijskog partnera“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari