EU uklonila reč „republika“ iz tvita o sastanku kosovske predsednice sa Varheljijem

Ostavite komentar


  1. Pošto se u grbu i zastavi Srbije nalaze monarhistički simboli i kruna, EU treba da uklanja i reč ,,Republika“ i ispred naziva Srbija!

    1. I iz naziva Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Gruzije, San Marina, Austrije…

    2. Baš tako. Petković očito ne zna razliku izmedju republike i monarhije. Možda misli da je Kosovo grofovija kao recimo Luksemburg?

    3. За разлику од ткз.Косова, Србија је призната у УН са тим истим Косовом у њеном саставу…И Аметиканци на застави имају петокрахе а нису комунисти

  2. Šta je čudno? EU traži priznanje i ako nećemo mi priznali su je oni kao i Amerika čiji je UN i organ u stvari postala. Kako kažu mnogi to su naši prijatelji. Ja kažem neprijatelji. Posle svega što su nam uradili takvi mi nisu sigurno prijatelji. Da li će Vučić da me nazove prijateljem makar mu samo kažem “ Idi sa vlasti u zaborav, spasi Srbiju od sebe i bagre koja je uz tebe“?

  3. A mi krunu u grbu i zastavi k kruna a republika smo.I to jedina republika u svetu koja nema datum nastanka.Mora da je i car Dušan bio predsednik republike.

    1. San Marino ima krunu u grbu, a republika su oduvek – od 4 veka n.e.
      Jer kruna je simbol suvereniteta.

      Republika Srbija je nastala kada je Kraljevina Jugoslavija nestala.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.