Vlada KiM: EU potvrdila da Zajednica srpskih opština neće biti treći nivo vlasti

Ostavite komentar


    1. Zasto da ne. Ali prvo neka Beograd da autonomiju Vojvodini, Sremu, Sandzaku, Presevskoi Diolini, Sumadiji.

      1. Potpuna autonomija već postoji u Vojvodini ista ona koja nije odgovarala Albancima čak i veću ste imali jer u AP Vojvodini Mađari npr. i ako mogu polagati na maternjem jeziku ne mogu studirati na istom npr. na mađarskom. Što se tiče Slavonije to je nešto novo i za same Slavonce. A za Preševo i Bujanovac Albanci neka izađu na popis stanovništva i shodno proporcije neka ostvare svoja prava jer su i Bošnjaci u Raškoj Oblasti shvatili da bez prikazivanja pravog broja određene nacionalne manjine ne mogu ostvariti svoja prava što se tiče školstva, državne uprave i ostalih benefita koji ih sleduje po ustavu i zakonima republike Srbije.
        Zašto Srbima ne dati ono što su Albanci na KiM uveliko koristili… Šta znam možda se plašite da će se Srbi ponašati isto kao i vi i tu si u pravu jer je najveći priraštaj Srba upravo na KiM, pa Srpska Lista kao nekada LDK mobiliše sve Srbe i trenutno je treća partija sa maksimalni brojem mandata u parlamentu R. Kosovo, potpredsednicima i ministrima i apsolutnom vlašću u 10 (deset) opština R. Kosovo što nema nijedna politička partija ili koalicija.
        Još da se u potpunosti poštuje ustav R. Kosovo koji kaže da je R. K. Građanska država sa potpuno ravnopravnim Albancima i Srbima i ravnopravnim upotrebom jezika albanskog i srpskog kao i albanske latinice i srpske ćirilice.

  1. КиМ нема владу, непризнато Косово* има. Ајмо мало прецизности.

  2. Ne znam kome su to predstavili, verovatno sponzorima svoje paradržave. U Briselskim sporazumu koji su potpisali i predstavnici R. Kosovo i Srbije i EU govori se da je ZSO pored ostalog ima svoj statut, svoju vladu, rukovodi i. Raspolaže sa svojom ekonomijom i ima najtešnje veze sa Srbijom u vidu ulaganja i investicija. Kako je po ustavu R. Kosovo građanska država takav nivo ZSO se kosi i potrebno je izvršiti ustavne reforme jer čak i Albancima željena vojska se ne može formirati bez promene ustava.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.