Euleks pažljivo prati situaciju na terenu uoči danjašnjeg protesta Srba na barikadama u Rudaru 1foto FoNet/AP

Misija Euleksa na Kosovu pažljivo prati bezbednosnu situaciju na severu Kosova kroz pojačano prisustvo na terenu, saopštio je Euleks na svom Fejsbuk profilu.

Kako je navedeno na engleskom, albanskom i srpskom jeziku, poljski pripadnici Specijalizovane policijske jedinice i italijanski i livanski pripadnici Rezervne specijalizovane policijske jedinice iz sastava Evropskih žandarmerijskih snaga sprovode izviđačke patrole, uključujući i pešačke patrole u Severnoj Mitrovici i Zvečanu.

„Pažljivo pratimo bezbednosnu situaciju na severu Kosova kroz naše pojačano prisustvo na terenu. 🇵🇱 pripadnici naše Specijalizovane policijske jedinice i 🇮🇹 i 🇱🇹 pripadnici naše Rezervne specijalizovane policijske jedinice iz sastava Evropskih žandarmerijskih snaga sprovode izviđačke patrole, uključujući i pešačke patrole u Severnoj Mitrovici i Zvečanu. Imajući na umu nestabilnu bezbednosnu situaciju na severu Kosova i postavljanje dodatnih barikada, EULEX redovno i u saradnji sa Policijom Kosova i KFOR-om prilagođava svoj položaj tako da odražava situaciju na terenu“, navodi se na Fejsbuku.

https://www.danas.rs/vesti/politika/gradjani-se-okupljaju-u-rudaru-pred-danasnji-protest-u-podne/

Danas je 13 dan barikada koje su Srbi postavili na severu Kosova, a danas će biti održan i protest Srba na barikadi kod ksta u Rudaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari