Evropa bi mogla da zalupi vrata Balkanu

Maja Kocijančić: Svi premijeri potvrdili učešće, iz Makedonije dolazi Zaev
Poslanik Bundestaga za Danas uoči radne večere balkanskih premijera kod Mogerini

Ostavite komentar


  1. Ovo je samo još jedan sastanak gde će jasno reći da od ulaska Balkanskih zemalja u EU nema ništa, zašto Mogerinijeva nije nikada jasno označila krivca i osudila ratnu retoriku šiptara već u isti koš stavlja i Srbiju koja se iz petnih žila trudi da sačuva mir i stabilnost u regionu.

  2. Evropa bi trebala da zalupi vrata albancima jer ceo svet vrlo dobro vidi šta se sprema, šta je u najavi. A gle čuda, svi gluvi i nemi!

  3. Zaista je ludilo pustilo tako duboko korenje. Vidimo iz priloženoga…

  4. Jedino dijalogom za stolom se moze doci do resenja,nadam se uspesnom sastanku u Briselu.

  5. Pa šta i da zalupi i tako ste stalno mešetarili u regionu. Uvek ste jedno mislili, drugo govorili, a treće radili.

  6. Tek otškrinuta vrata nije moguće zalupiti, nego samo nežno zatvoriti. A vaša vrata, realno, nikad nisu bila širom otvorena, barem ne za Srbiju.

  7. Krajnje je vreme da EU počne da primenjuje zakon. Mir i pravda su dve strane istog novčića.

  8. Istorija nam je pokazivala, iznova i iznova da je lakše je voditi ljude u borbi i raspirivati njihove strasti, nego ih obuzdavati i usmeravati ka strpljivom trudu na putu mira.

  9. Odgovorno tvrdim da se stvarni mir ne ogleda se u prestanku tenzija već u prisustvu pravde.

  10. Kako bi bilo lepo da svi zajedno popiju kafu i da smeju. Samo da se smeju ….

  11. Balkan je oduvek u Evropi. Jeste moguce da jedna od mnogih organizacija u njoj, EU odluci da vise ne prima nove clanove. To nije strasno, demokratski je, kao sto i UK istupa iz clanstva. Vise clanica imaju OEBS, SE, NATO itd. I u pristojnom drustvu se ne lupa vratima

  12. Neka idu, samo o svom trošku. I, da se ne vraćaju. Nekima od njih bi moglo da pomogne da prenoće malo u Hagu.

  13. I zalupivši vrata kome je prepustila tu oazu , nekom ratnom ,poluratnom stanju, Turskoj-teško, Rusiji još teže, SAD pa EU je podružnica SAD.

  14. Prema Josipu Juratovicu jedini problem na balkanu su Srbi koji se eto mesaju u svacije unutrasnje stvari. Posto su ocene izrecene ne vidim o cemu tamo Vucic i sa kime moze da "pregovara". Jedina osoba koja u svemu tome ima nekakvu moc i uticaj ce verovatno prisustvovati sastanku – Hojt Brajan Li – tzv. predstavnici EU su tu samo da klimaju glavom. I da plate veceru na kraju naravno.

  15. Nije ovde u pitanju nikaka "navodan" srpsko-ruski aranzman vec je to stvaran srpsko-ruski aranzman. Ocito je da mi u svemu uskladjujemo politiku sa Putinom. To samo corav ne vidi. Zato ne da EU okrece ledja zapadnom Balkanu vec onkrece ledja nama. Razumljivo.

  16. EU bi morala da zauzme neutralan stav, a ne da se godinama stavlja na stranu albanskih interesa. Strašno je to da se još nisu oslobodili predrasuda iz 90-tih da su Srbi "loši momci".

  17. Хрват са немачким пасошем – како је живот суров…..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.