Evropa će se ubrzano distancirati od Vučića?

Kako se u diplomatskim krugovima gleda na negativne reakcije srpskih vlasti povodom Rezolucije Evropskog parlamenta o (ne)napretku Srbije

Ostavite komentar


  1. Znači svi Vaši „sagovornici“ iz EU su želeli da ostanu anonimni bojeći se posledica od odmazde Aleksandra Vučića. Dokle je to došlo.

      1. Radikal, uvek radikal. Sve ce uciniti da zadrzi, ne samo dve stolice, nego sve moguce. I to u ime „zastite“ naroda Srbije,ma gde oni bili.

      2. Naravno zato brzo da sidjemo sa te zapadne stolice na kojoj sedimo zadnjih 30 god.samo uslovljavanje i nista drugo….zato dovidjenja…

      3. Valjda država su samostalne pa bi i spoljna politika trebala da bude samostalna i isključivo u interesu te države. Mislim da bi srpski parlament trebao da izglasa rezoluciju kojom se zabranjuje uvođenje sankcija bili kojoj državi jer sakcije su uvijek upućena protiv naroda. Pogotovo što naše iskustvo imamo.

        1. U pravu si sankcije uvek najvise pogadjaju narod ali ne smemo zaboraviti da narod bira vlast i ljude koji ce ga voditi i da vlast treba da zastupa interes naroda.

    1. Nije suština u anonimnosti sagovornika, već je suština u posledicama koje će Srbija imati zbog Vučićevog političkog udaljavanja od EU.

  2. Dali ste mu podršku. Njegovi izbori su vam bili legitimni. Sada najavljuju distanciranje a narod neka vodi bitku sa njim koji ga u većini nije ni doveo na tu poziciju.

  3. Zavrnuti finansijsku slavinu vucicevom rezimu je najbolja mera. SNS je interesna grupa koju samo novac i korupcija interesuje. Zabraniti vodjama neoradikala da pomole nos u EU. Za dva dana bi promenili pesmu.

    1. SNS interesna grupa? Gde vi živite kada ne znate da je bavljenje politikom najisplativiji biznis u Srbiji, od Đinđića do Vučića.

  4. Ne zaboravite samo da je Fides vladajuca partija jedne EU clanice a SNS bas nista ne znaci u parlamentu EU! Dakle, kamarila se unervozila, jer kako rece jedan komentator, ne moze se sedeti na dve stolice, a ja dodajem jos vecito! U meduvremenu je svakom jasno da Srbija sa Vucicem na celu nema sta da trazi u EU i sada se postavlja pitanje da li to i srpski narod zeli ili ne?

      1. Jasno ko dan oduvek bilo da niko iz vlasti nikad ničim nije pokazao da je za EU.

        1. Srbija da bi se priblizila i usla u evropsku uniju treba u svoje dvoriste da postuje statut evropke zajednice srbija ima statut eu od 2011 godine socijalna demokratija u srbiji ne postoji kad jedan covek sve je on uradio ne pita ostale poslanike krse usta na sta se sam taj jedan polozio zakletvu da ce ga posovati bicemo blizi eu samo kad taj jedan ne bude sve sam uradio jedino narod nece ostati sami ostace sa dugovima u milijardama .

      2. Samo što on nas zamajava da oće u EU,a uporno vodu Srbiju u Aziju….njima ovako odgovara

    1. Zasto trazite progra? Pa program je AV vec dao – JA JA JA JA i samo JAAAA

  5. A.Vucic je kolaterlna steta Srbije. Sto je najgore i dobar deo opozicije u Srbiji je slican njeme,.po onome sta govore i nude i svom birackom telu.

  6. Pa, vidimo kako prolaze oni koji su slepo slušali naredbe EU u nadi da će se smilostiviti i primiti ih brzo u svoje okrilje-Severna Makedonija npr. sve uradili, sve poslušali i na kraju…..ni makac napred. Tu nešto ne štima. Za dobro obavljen posao mora da sledi konkretna nagrada.

    1. EU je godinama punila Srbiju novcem iz svojih IPA fondova i to je već više nego dovoljna nagrada. U zamenu za to država Srbija nije dala NIŠTA, osim prilagođavanja EU zakonodavstvu nekoliko potpuno nebitnih zakona. Za to vreme proizvodi se i izvozi droga, pere prljavi novac i nekontrolisano trguje oružjem.

      1. To su pričice za malu decu. Severna Makedonija je izvanredan primer zemlje koja sluša kao kučence-promenili je čak i ime, promeniće i istoriju a neće dobiti ništa zauzvrat-eventualno „spavanje na otiraču ili u predsoblju“

      2. Da, da, prvo su izvukli iz Srbije 50 milijardi a onda joj dali 3. E aj batalite me te EU i njihove dobrote i demokratije. Sve se videlo u poslednjih godinu dana. Slobodnija je Srbija od svih EU zemalja. To što vama smeta neka „diktatura“ vidite sa sobom, ja sam je video na Zapadu 20.marta…ae zdravo

      3. Duguju oni nama mnogo više od tih ip fondova i nemoj Sada da pričaš o njihòvoj dobroti i demokratiji

    2. Ne uspodjujte situaciju u S.Makedoniji sa onom u Srbiji. EU sa tim nema veze. Kada se Srbija normalizuje i demokratizuje, situacija na citavom prostoru ex-Yu odn zapadnog Balkana ce doci k`sebi.

      1. To su pričice za malu decu. Severna Makedonija je izvanredan primer zemlje koja sluša kao kučence-promenili čak i ime, promeniće i istoriju a neće dobiti ništa zauzvrat-eventualno „spavanje na otiraču ili predsoblju“

      2. Čoveče,demokratija je utopija,video sam njihovu demokratiju na izborima u SAD,a ima jos mnogo primera,nemaju nikakav kredibilitet da drže nekome predavanja,bliži im se kraj,vekovima pljačkaju cao svet

  7. Zaboravili ste kada je T. Nikolić, rekao da će Srbija biti crna mrlja na tepihu EU?Lepo su vas upozorili, niste verovali, i sada …šta nije jasno?

  8. Šta to znači, kakve su to ucene, da moramo da se uskladimo sa lažnim izveštajima evroparlamentaraca i da aminujemo ono što što su rekli, iako nije tako, samo da bude po njihovom!!!. Mislila sam da živimo u 21 veku, a ono u 17 -om smo!!!.

  9. Evropa ne može da nam diktira, kao što ni mi njoj ne diktiramo, koga ćemo da biramo za predsednika, valjda u svim civilizovanim zemljama to narod bira, sudi i donosi odluke i zaključke!!!!. Kada ovo pročitam stalno se pitam zašto nam je svest tako niska!!!!.

  10. Mi nećemo udaljavanje od EU i svaki političar bez obzira kojoj političkoj stranci pripada neće da ima podršku gradjana!Rusija i Kina su prijatelji ali EU je CILJ Srbije i tu nema dileme.

  11. A koji su to vaši sagovornici od kojih ste saznali ove informacije? Iskreno ova prica mi deluje previse „naduvena“.Nisam neki ljubitelj vlasti ali ovog puta moram da priznam da sve sto je rekao o oceni EU prema Srbiji je u pravu.

  12. Kad Evropa vrati sve proterane Srbe iz Hrvatske i Kosova i Metohije, i plati 100 milijardi, odstetu Srbiji za bombardovanje, onda mozemo razgovarati!
    Amin

  13. Sta reci za obi nasu opoziciju evidentno da je ovo pisano u Beograda I sta molim vas opozicijija ocekuje da ovaj narod glasa za njih verovatno iz inata nece ej Srbijo kakva su ti deca dobro je da si I ziva

  14. Može da radi šta hoće…EU ništa ne nudi od približavanja pa tako i nema obaveze uskladjivanjima sa EU…ne treba biti snishodljiv ,pogotovo kad nema potrebe za to
    Živela Srbija!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.