Faktor plus: Trećina za upotrebu sile na Kosovu

Svaki deseti ispitanik smatra da će do kraja godine biti rešeno pitanje Kosova
Politički barometar

Ostavite komentar


  1. Nema vise budala da ginu za Srbiju a ne za Kosovo …to sendvicari ..dort patriotizam ..Kai seselj ..vucic ..Palma i ostali lopovi ..da vulinom na celu nek ovi sto kradu srbiju odu da ratuju ..

  2. Право питање је, колико би грађана Србије отишло као војник да примењује силу на Косову и уз то да рецимо може да се врати кући као инвалид… без ноге , руке или ока.
    Е тад би добили прави одговор, јер све док неко други треба да гине сви су храбри… а онда бежанија преко границе.
    Иначе ја сам против било какве примене силе , јер пре свега немамо више озбиљну војску кој би то примењивала, а затим би нас изгазио НАТО, а чим би 1 бомба пала у БГ рецимо на БГ на води…признали би смо и да је Прешево, и Бујановац и шта год траже део Косова… такви смо ми.
    Ово пишем као неко ко је са 18 година отишао у војску, а то је било 1992.

    1. Apsolutno ste u pravu, devedesetih je moj stric podržavao Miloševića i očuvanje SFRJ, bio zagovornik odbrane oružjem, ali je smatrao da osamnaestogodišnjaci treba da realizuju njegove snove, a nikako on koji je bio radno sposoban i njegov sin koji zbog dioptrije nije služio vojsku. Sada ima unuke i sigurna sam da bi takav rado mije sinove poslao da brane sever KIM, a unuke čuvao uz sebe da uživaju u parama koje zgrće njegova ćera na državnim poslovima. Pravo pitanje koliko tih od 33,333% građana koji su za upotrebu sile bi uzelo pušku ruke, jer su veliki rodoljubi uglavnom oni koji sede kod kuće i briga ih za živote tuđe dece.

    2. Treba da znaju ratnohuškaši da ni više stanje kao 1999 godine kad su Albanci bili goloruki bez oružja. Kosovske Zaštitne Snage? Samo im fali ime vojska ili armija. A NATO je takodje tu spremna za rat sa raketama do 2000 km. Pa sad vi procenite koje bi posledice bile po Srbiji?
      KATASTROFA.
      Pružili biste šansu Albancima da se najkrvavije osvete Srbima.
      Treba pohapsiti te ljude koji zagovaraju rat. A Rusija?
      Odgovor Rusije bi bio:
      „Tražili ste rat, dobili ste rat.“
      Odlučite:
      Da li ste za RAT ili za MIR?

      1. Dirljiv je tvoj trud, zaista, ali ako hoces da postignes i neki drugi efekat osim zasmajavanja, morao bi upises kurs i iz spinovanja i iz srpske gramatike i pravopisa.

  3. svi zajedno ispod cenzusa..krivac je gospodin maneken .

  4. Ko god da je smislio naslov ovog teksta nije baždaren. Ako je 27 odsto građana reklo da pitanje Kosova ne može biti rešeno bez upotrebe sile, iz toga se ne može izvesti zaključak da su oni za upotrebu sile. Da li je to neka „marketinška logika“?

  5. Pa tih 33% nek se lepo spreme, pa svi na Kosovo. Prvo da ga posete (verovatno prvi put u zivotu) , onad malo tamo da zive, a onda bogami, pusku u ruke pa da pokazu svoje 33% misljenje u praksi. Nadam se da je vecina u tih 33% SNSovaca, I nadam se da ce AV kao vrhovni komandant , zajedno sa njegovim sinom I bratom da bude na celu kolone.

    1. A šta ako posle Kosova i Metohije budu tražili još jedan deo Srbije, pa drugi, treći, peti, deseti…, šta ćemo onda? Hoćemo li tako „pacifistički“ predavati deo po deo države i gde je kraj? I da li je to onda problem samo ovih „33%“ i „AV kao vrhovnog komandanta“?

    1. Izgleda se još nismo probudili od jednopartijskog sistema.

  6. Samo me zanima koju silu misli da upotrebi ta trećina „pametnjakovića“ i da li znaju da bismo opet dobili po „tamburi“ kao ’99???????

  7. E odoh da nađem špilove karata i čistim prašinu iz skloništa… Trebaće mi i vežbe, zaboravio sam da igram preferans od ’99te do sad.

  8. a taj svaki treci misle da onaj prvi i onsj drugi treba da idu da primene tu silu. a on bi isao ali mora da odnese tetki lek. u kanadu. naravno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.