Filip David: Usijane glave zagovaraju rat i put bez povratka

Pisci i osnivači Beogradskog kruga za Danas o Vučićevom stavljanju u isti kontekst Dobrice Ćosića i Zorana Đinđića na temu Kosova

Ostavite komentar


  1. Đinđić jeste razgovarao sa Ćosićem, i u decembru 2012. je dao intervju nemačkim medijima, tvrdeći da ako čekamo standarde, Kosovo će pre biti nezavisno i zato treba rešavati status.
    Na nož su ga dočekali nacionalisti, na čelu sa Koštunicom, jer oni uvek misle da samo oni imaju pravo rešavati Kosovo, slično njima Prokić i njemu slični misle da su oni pozvani da to reše, jer oni su svetski ljudi, pa on sada pominje Šešeljevu laž o pečenim voli i time bi da diskredituje Đinđića.
    Đinđić je imao dve vrste neprijatelja, za jedne je bio izdajnik, a za druge srpski nacionalista.
    Mislim da su i jedi i drugi, sve to, u većoj meri nego on.

      1. Razgovarali su u decembru 2002.god. Kolega je verovatno pogrešno uneo datum.

  2. Čitam izjave Davida i Prokića, trljam oči i ne verujem. Tvrditi da je vlast – vlast pa bili na njenom čelu Đinđić ili Vučić je nešto što nih i Prokića i Davida diskredituje i pada u vodu sve što su do sada govorili.
    Prokić je veoma često na „Peščaniku“ tražio političku pozadinu Đinđićevog ubistva. Bjelodano je jasno da je ta politička pozadina bila Đinđić eva spremnost da podelom i razgraničenjem sa Albancima reši Kosmetsko pitanje. Pa ljudi, Zvezdan Jovanović – Zveki je Pećanac a Šiptar i Kum su iz Medveđe. Skoro 85% beogradskih kriminalaca su iz Peći ili Prištine ili Vučtrna. Odakle su Arkan, Skole, Ašanin, Giška, A. Drašković, čak su im i vile na Dedinju jedna do druge. Pa Legija se krio tolikih meseci u svojoj vili tik uz Vokovu i Daninu. Svi su oni bili agenti „Službe“ i vršili politička ubistva. Njihov „Rukopis“ i čak isti akteri su prepoznatljivi i u ubistvu Čuruvije, Stambolića i nekoliko atentata na Vuka Draškovića.
    Kralja Aleksandra su ubili kosovski Albanci – balisti, Đinđića, kosovski Srbi. Tadića, koji je takođe hteo da reši Kosmetski problem – Vesninim „Belim listićima“ a evo David i Prokić pokušavaju da spreče da se KiM pitanje najzad reši.

    1. Miodraže opet se ti zanese, prikoči malo, pa ima ovde ljudi koji su bolje od tebe spoznali našu istoriju, pošto ono što Srbi uče i što su učili poslednjih 40 godina u udžbenicima je obično zaludno trošenje papira. Kralja Aleksandra je ubila teroristička organizacija vmrovaca, ustaša i komunista uz dobranu podršku kominterne iz Moskve. Da li se ubice Đinđića mogu nazvati Srbima i to je pitanje za diskusiju, obzirom iz koje kuhinje su stasali i koja zverstva su sve činili odavno su se oni rastali sa nacionalnom i verskom pripadnošću jer za njih je samo postojala jedna nacija i vera kao i svim belosvetskim kriminalcima, a to je njihovo sveto trojstvo NND, primeni Nasilje kako bi došao do Novca i kupio i preprodavao Drogu. Otuda se legija krio jedno vreme u zapadnoj Hercegovini kod svojih ustaških kolega. Ta ekipa je ’90tih sve do ubistva Đinđića, čini mi se za svog vakta ubila više Srba, nego što je stradalo u 78 dana bombardovanja ’99te. Toliko o tome, samo da razjasnimo miodraže tvoje zanošenje ali moram opet da pohvalim tvoj očigledan nešto ispavniji pogled na svet od kada si poslušao moj predlog. Nije loše miodraže, bićeš ti jedan normalan komentator samo u prirodu i šetnja, a može šetnja i subotom uveče ako si u Beogradu ili petkom ako si u unutrašnjosti neće ti ni to škoditi.

    2. Spinujete da bi zabašurili glavno
      „Svaka vlast je radila šta je htela, a često i protiv velikih sila i same sebe. Dok ne dođe ona sa sloganom Srbija na Zapadu i mir sa svim susedima, neka se ne vade na narod“ – ističe Nenad Prokić.
      SRBIJA NA ZAPADU I U MIRU SA SVIM SUSEDIMA.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.