Filip David: Vučićev potez je suprotan vojnoj neutralnosti

Sagovornik Danasa o prisustvu predsednika Srbije na vojnoj paradi u Moskvi

Ostavite komentar


  1. Netacno.
    Ovo je parada onih koji nisu bili neutralni od 1941-1945.
    Cak je i Stipe Mesic umeo da bude gost na paradi u Moskvi.
    David od drveta ne vidi sumu.

      1. Cudan neki kriterijum ocenjivanja. Pera za komentar dobija vecinom pozitivne ocene a „replika“ sve to potvrdjuje i mnogo veci broj negativnih ocena.

  2. Da li bi plemeniti starac imao isto misljenje da je Vucic recimo otisao u Berlin ili Vasington na vojnu paradu, umesto u Moskvu?

  3. Otkad su kniževnici kvalifikovani da razmatraju pitanja međunarodnog prava tj. šta obuhvata vojnu neutralnost a šta ne?

    1. otkad je vulin kvalifikovan da bude ministar odbrane? otkad je stefanovic kvalifikovan da bude ministar policije ? otkad si ti kvalifikovan da budes bot?

      1. Ministar vojni je, po pravilu i, u večini demokratskoih država, skoro uvek, civilno lice, koje nije vojno „kvalifikovano“?! .Zanima me kako bi gospodin David tumačio situaciju da je Aleksandar Vučić vojnu paradu u Moskvi, posmatrao preko TV ekrana?! Da li bi i to bilo kršenje proklamovane vojne neutralnosti?! Poštovani gospodine, GLUPOST je glupost a, u ovom slučaju je pišem velikim slovima jer se radi o velikoj gluposti, bez obzira da li je tu glupost izrekao Tales iz Mileta ili gospodin Filip David. Radi se o konkretnom problemu pa se nećemo baviti kvcalifikacijama Vulina, lepotom Vojislava Šešelja, ili bilo čime što nema veze sa temom.

      2. Momačilo Ali ste , zato , Vi poštovani , dali sebi za pravo da sve neistomišljenikd proglašavate ,, botom''. kaže:

        Reče Filip David , čiju domovinu šakom i kapom pomažu i čuvaju SAD-e . Gospodine David , drž’te se vi pisanja, ostav’te se politike !!!

    2. jesi ti rada ,ili si rade al te zovu rada od miloste ….i ko te je kvalifikowao da se zoves rada bas sad u vreme dok botujes za sns????a ?

  4. Mi i nemozemo da budemo neutralni imo jedostavan Izbor NATO pakt ili Punopravni Clan Vojnog Saveza ciji je osnivac Ruska Federacija . Ekonomski Srbija s ebolje uklapa sa Moksvom kako po kulturi tradiciji tako i po drugim vrednostima . Zato neutralnost treba prekinuti , odgovor Rusije mora da bude hitan .i decidat . Punpravan SAVEZNIK ako se to neparafira , mora s epristupati NATO paktu ,jer u suprotvnom ce mentori narediti ovo strukturi iz devedesetih d au potpunosti razbije teritorijalno Srbiju .

    1. Господине мајоре, јако ми је драго што мислите на то шта би имало смисла урадити са економско-културолошког становишта. Волео бих када бисте само на тренутак могли да размотрите мали детаљчић који каже да у географском смислу (као што нам историја каже) ми нисмо у стању да ратујемо са силама. Тако да бих Вас замолио да узмете ту ратнохушачку реторику и оставите је тамо где сунце не сија.

    2. Nisam znao da su i majori nepismeni ( nemožemo, neparafira…). Ko ti dade čin, čoveče? Pa se pitam, zašto smo izgubili sve ratove.

    3. Ekonomski, druze majore, Srbija se NE uklapa sa Moskvom. Robna razmena Srbije sa EU je 70% u dva pravca, 20% sa susedima i 10% ostalim zemljama ukljucujuci Rusiju

  5. А НАТОви официри у нашем генерал-штабу и база НАТО-а на Косову, шта су они? Исто тако лепо иду уз неутралност?

    1. Idi na Merdare pa reci da je Kosovo Srbija koliko se razumem tamo postoji granicni prelazi dve policije dve carine dokumenta se pokazuju prilikom ulaza-izlaza e ako je to normalno kao sto tvrdis u jednoj drzavi onda ti vazi ta .Tamo je neki drugi predsednik vlada valuta i vojne baze .A neka druga zastava neka druga himna ili je i to opet Kosovo je Srbija…P.S. I na zidu pise isto pa nije

  6. Gospodine Filipe, a da li se na sličan način može kritikovati i prisustvo Benjamina Netanjhua, premijera Izraela, na istoj paradi? Da je sreće pa da većina svetskih lidera zajednički označi pobedu nad fašizmom.

  7. Voli bure sa vodom. Podseća ga propušteno veselih devedesetih na okupiranim teritorijama.

  8. Parada na Crvenom trgu je potebi demonstracija sile i moći radi zastrašivanja a slanje šeste flote širom sveta i bogami i slanje tomahavka takođe širom sveta kao što su nama slai 99 g. je demonstracija milosrđa i dobročinstva što smo i mi debelo osetili na svojoj koži. Gde ti živiš!

  9. Kako bi se komentarisalo prisustvo bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera na inauguraciji predsednika Putina. Glavni gost, pored premijera Medvedeva. Dali bi neko mogao da kaže da je Šreder pretrčao iz NATO pakta u Ruski vojni odbrambedni savez

  10. Изгледа да Филип Давид и Соња Бисерко губе памћење. Па њих двоје је из времена ЈБТ када су са поносом носили црвене мараме, играли на слетовима и клицали Титу. Надају се потајно да немају више вршњака из тог периода да посведоче.

  11. Ma da, ali je ono što Izrael radi Arapima sasvim OK! Ta zločinačka dela Izraela su jednaka onima što su Nemci Jevrejima radili. Što o tome ne piše David? Aj, neka gukne!

  12. Lopovu i presvucenom radikalu nikada ne veruj. Za vlast bi i rodjeni narod nazvao budalama i prostacima…

  13. Ko je taj Filip David ?
    Da li to on sebe smatra za neku vrlo vaznu licnost te mora stalno da „ispaljuje corke“ u obliku svojih takozvanih „velikih saveta i vaznih misljenja“ ?

    Otvoreno receno sta koga briga to sto on misli. Pogotovo jos je manje briga predsednika Vucica.

  14. Sta ima veze proslava Dana pobede sa neutralnosti, gospodine Davide.? Iznenadjuje me Vas stav prema Vucicu iz koga se vidi samo mrznja. Ne branim Vucica niukom slucaju, ali Vase misljenje o sadasnjim“ vladarima „je porazavajuce.Spadate , po menu , u onu grupu ljudi kojima ako neko drugi nesto ne uradi po Vasoj zelji , taj je ……

  15. Ovde je problem za autora teksta za njega gorka istina da du Rusi pobedili fasizam. Narod koji je dao preko 20 miliona zrtava to i te kako treba da obelezava. Za ovakve stvari politika je nevazna i da je srece svi predsednici Evrope bi bili sutra tamo. A kada je rec o neutralbosti kada bi procitali sta smo dozvolili NATO-u kroz SOFA sporazum ne biste ovako pisali, pisce.

  16. Filipe Davide, režim godinama zamajava Ruse pričom o davanju diplomatskog statusa ruskom osoblju u rusko – srpskom humanitarnom centru. S druge strane, režim je potpisao sve moguće ugovore koje država koja nije članica može potpisati sa natom. Sa natom Vojska RS ima mnogo više vežbi nego sa Rusima. Netrpeljivost (u Vašem slučaju prema Rusima) i pristrasnost idu ruku pod ruku. To razumem, ali, ponavljam, ne brinite, nije ovaj režim iskren niti naklonjen Rusima.

  17. Prisustvo na vojnoj paradi u ovom momentu moze samo da steti Srbiji,ali koga briga za Srbiju,vazan je samo ON!

  18. Neocekivano od coveka cijih je 6 miliona sunarodnika stradalo od strane fasisma.Nije Netjenjahu slucajno na paradi.

  19. Nije Vucic dzabe tamo,ko zna sta se krije iza ove posete.Jacanje nase armije je kljucna stvar za mir na Balkanu.

  20. Gosn.David,moje postovanje.Divim vam se.Procitala sve vase knjige.Nemojte se jediti na ove glupave kometare.Potrefili ste u sridu cim su se tako uzrujali i odjednom postali glupavo pismeni.

  21. Aca-Gebels-Bokasa je pravnik i samo jedno pitanje bih mu postavio:-Na koliko doživotnih robija bi osudio sebe!?-Tvoja zlodela su ti poznata!-Ajde,isprsi se!

  22. Ova proslasu treba tretirati kao Sjecanje na svih tih zrtava fasizma! da Vucica na ovaj svecanost pozvali po mom misljenju prijateljski gest Rusije prema Srbskom narodu i to je to?! Problem je u tome da niko od tadasnjega savetnika nije ucestvovala a to pak nije u redu! treba uzeti i to u obzir da danasnja Rusija Sa 140 mio zitelja nije ni senka gospodarski vojnicki nekadasnjem SSSR-u Sa 350 miliona zitelja Sa jakim privredom i armijom! Putin pored Srbije na Balkanu nema na koga da osloni ( pored potpuno izolovanu Srbiju( gde da udju bez dozvole NATO gospodin “ majore’? Gde?!

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.