Savo Manojlovicfoto BETAPHOTO AP Photo/Darko Vojinovic

Fondacija za otvoreno društvo iznenađena je izjavom ministra Aleksandra Vulina da je organizator protesta održanog 15. februara u Beogradu „pre nekoliko dana dobio milion od Soroša“.

Navodi o tome da Fondacija ima bilo kakve veze sa organizacijom protesta su netačni. Fondacija do sada nije finansijski podržavala aktivnosti pokreta Kreni-promeni ili gospodina (Savu) Manojlovića, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Fondacije za otvoreno društvo.

„Fondacija je u proteklih godinu dana odobrila sredstva organizacijama građanskog društva u Srbiji i lokalnim samoupravama u vrednosti od oko 500.000 eura za unapređenje životne sredine, kroz jačanje transparentnosti i odgovornosti u upravljanju životnom sredinom i ostvarivanje ciljeva zaštite životne sredine i klimatske pravde.

Pored toga, Fondacija je obezbedila sredstva za nabavku solarnih panela za škole u dve jedinice lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Fondacija ostaje otvorena za saradnju sa organizacijama građanskog društva, organima javne vlasti i poslovnim sektorom na unapređenju životne sredine i tranziciji ka ekološki održivom društvu u Srbiji“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari