(VIDEO/FOTO) Zapaljen automobil funkcionera SSP u Elemiru 1Foto: SSP

Ispred porodične kuće predsednika mesnog odbora SSP u Elemiru, Dragoslava Stankova, danas je zapaljen njegov automobil dok je spavao sa sedmogodišnjim detetom i suprugom, saopštila je stranka.

„Prizor je i slika današnje Srbije u kojoj se kritičari vlasti zastrašuju na ovakav način da se ne biraju više sredstva i ugrožava se život celih porodica“, navodi se u saopštenju stranke.

Automobil je gotovo potpuno izgoreo a, policijski uviđaj i dalje traje i pretpostavlja se da je automobil zapaljen Molotovljevim koktelom.

Kako je saopštila stranka, Stankov je mišljenja da su ovog puta ostvarene pretnje koje je već dobijao od kada je poveo mesni odbor Stranke slobode i pravde u ovom banatskom mestu na teritoriji grada Zrenjanina, a naročito od kada je javno počeo da objavljuje dokaze o korupciji lokalne vlasti i zloupotrebi novca građana za projekte koji uopšte nisu završeni.

„Ja sam se malo smirio, ali dete jedva, supruga takođe, gledamo kako nam gori automobil tri metra ispred kuće u kojoj u to vreme spavamo i čista je sreća da se i kuća nije zapalila. Zato što imam svoje mišljenje? Zato što se borim za istinu?”, rekao je Dragoslav.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je na licu mesta zahtevala od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića hitnu istragu i otkrivanje počinilaca i nalogodavaca u roku od 48 sati.

„Nikada se do sada ni u crnim hronikama Elemira i Zrenjanina nije dogodio ovakav napad, ali nas je on odmah podsetio na identična upozorenja paljenja automobila Olivera Ivanovića kako bi se ućutkao. Ovakvi obračuni sa neistomišljenicima, s obzirom da je puno elemenata koji ukazuju da je motiv politički, šta treba da znače? Da će svi ovi okupljeni ljudi koji smo došli da podržimo Dragoslava odustati? Ili da mu se niko više ne sme približiti? Da se pitaju šta je sledeće? Ko je sledeći? Pa neće biti. Nećemo stati“, poručila je Marinika Tepić.

„Najoštrije osuđujumo napad na našeg stranačkog kolegu i pokušaj zastrašivanja neistomišljenika. Reč je o zastrašivanju naših članova koji su više od mesec dana izloženi torturi. Ne znamo da li napad na Stankova ima direktne veze sa izborima za Savete mesnih zajednice ali sve ukazuje na to da je nekome smetalo što se naš kolega protivi tim izborima, gde nije mogla da učestvuje ni jedna lista sem onih na vlasti“, objašnjava predsednica GO SSP Zrenjanin Sonja Pernat.

Kako kaže, i sama je doživela pre mesec dana da ostane bez posla jer je u preduzeću Mlekodprodukt AD, gde je radila 23 godine, ukazala na nepravilnosti u poslovanju.

„Nad našim članovima se vrši odmazda, osetila sma to na svojoj koži kada sam jedina od 300 zaposlenih u zrenjaninskom Mlekoproduktu ostala bez posla prošlog meseca. Bez ikakvog objašnjenja mi je zabranjen ulazak u firmu, gde sam provela 23 godine i čije poslovanje sam štitila, ukazujući na nepravilnosti u radu“, objašnjava Sonja Pernat.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku,

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari