Frakcija POKS Vojislava Mihailovića: Neregularna lista Boška Obradovića 1Foto: Dosta je bilo (Arhiva)

Frakcija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailović saopštila je danas da će uložiti prigovor Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) na izbornu listu Dveri jer je u njoj i „skraćenica POKS“.

U saopštenju je navedeno da će prigovor biti predat „jer je u njoj sadržana skraćenica POKS, čime se zloupotrebljava ime političke stranke koja nije u koaliciji sa njim, već u srpskoj koaliciji NADA“.

„Pred Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu se još uvek vodi spor o upisu u registar zastupnika stranke POKS, tako da njeno ime ne može da se koristi u nazivu bilo koje liste do okončanja spora, osim ako vlast drugačije hoće“, navodi se u saopštenju.

Zamenik predsednika frakcije POKS, Dušan Radosavljević je naveo da „ideju monarhije ne mogu da zastupaju politički nomadi poput Obradovića“

Naveo je da je Obradović “ juče ljotićevac, a danas ravnogorac“ i koji se, kako je dodao, „seti monarhije samo pred izbore“.

„Pre toga je sarađivao sa svim republikancima, od Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Saše Radulovića, do sada Žike Gojkovića, monarhiste po zadatku režima“, dodao je on.

Ukazao je da časnu ideju obnove Kraljevine Srbije ne mogu zastupati oni kojima vlast tajno dodeljuje upravne odbore, zaposlenja i članstvo u bordu direktora državnih firmi.

Koalicija okupljena oko Dveri i frakcije POKS Žike Gojkovića predala je ranije danas RIK-u listu za parlamentarne izbore, sa 11.099 potpisa građana.

Naziv liste je „Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POКS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari