Francuzi jasno pokazali da podržavaju Tačija

Diplomate o rasporedu sedenja na svečanosti u Parizu i reagovanjima u Beogradu

Ostavite komentar


  1. I ako Vucic uvelicava poziciju Srbije na domacim ekranima , francuska je nas ocigledno ponizila.
    Ni u jednoj ceremoniji , bilo gde , secanja na prvi svetski rat – pozicija Srbije nije u trecem redu !

  2. Nije tačno da je raspored išao po abecedi, već po azbuci. Srpski prijatelji Francuzi ispoštovali su AV-a i u tom smislu. Dakle, azbučnim redom, i šta se on sad duri, pogotovo kada je Srbija prvi put priznata i poznata u Svijetu.

  3. To nije sporno ,ali mogli su to pokazati preko svojih leđa a ne preko strašnih žrtava velikog rata.Tu ljagu neće dugo saprati…

  4. Sta reci za ovako nesto, steta ako su Francuzi videli da Albanci vise zavredjuju paznju i postovanje od nas Srba

  5. Dacic i njegova ekipa nisu imali vremena da se bave Parizom i organizacijom proslave. Bili su prezauzeti razgovorima sa Komorskim Ostrvima, oni ce da povuku priznanje tzv. Kosova.

  6. Da li iko moze da zamisli da bi Tita stavili na mesto gde je bio Vucic? Da li bi Tito prihvatio da sedne na to mesto?

  7. Mislim da gospodin Vucic daje sebi vise na znacaju nego sto zaista vredi. Radost da dolaze i Markon i Merkel uskoro je tragikomicna jer oni sve rade da pritisnu Srbiju oko popustanja tvrdog stava u odnosu na Kosovo. Dakle vise nego jasno su pokazali sta se ocekuje od Srbije u buducnosti. Rusija tih uslovljavanja nema, mogu nastaviti destabilizaciju Makedonije i Crne Gore kao i Republike Srpske!

  8. Normalna drzava bi nasla nacin da se revansira Francuzima, da li raskidom ugovora u vezi aerodroma, slanjem inspekcije i visokom kaznom za francusku firmu koja gradi deponiju u Vinci, da li jasnim davanjem na znanje da francuske firme nece graditi metro u Beogradu, da li otkazivanjem posete Makronu ili pozivanjem francuskog ambasadora u MSP. Posto Srbija nije normalna drzava, nista se od toga nece desiti nego ce vlast da se potrudi da Srbija jos vise bude ponizena od Francuske i Makrona. Ali bice i tih izbora uskoro…

  9. Ako je mesto sedenja jasan dokaz pruzanja podrske moglo bi se reci da su Francuzi podrzali Putina. Verovatno je bilo daj ove Velike u prvi red a boraniju po abecedi. Moguce da je zamenik sefa sale protokola rekao – A da napravimo redosled sedenja na osnovu broja zrtava u odnosu na broj stanovnistva u ratu? Na sta je sef sale protokola rekao -Trop complique. No dobro, ambasador se izvinio. Mozda se i ovi nasi jednom izvine zbog prekrivanja spomenika zahvalnosti Francuskoj uprkos Zaku mostobrandziji. Rusiji su avansno halali ono -dosta nam ga je.- od Igora Ivanova.

  10. To je propust srpske diplomatije, pre svega ambasadora u Parizu koji nije unapred nabavio raspored sedenja. Samo još jedan u nizu skandala u toj ambasadi. Osramotio je državu time što nije savladao osnovna pravila svog zanata.

  11. Aman briga Vučića ko gde sedi, njemu su ovakve stvari ko kec na jedanest. Sad se glupi narod ima zanimati danima da ne misli na poskupljenja i bedne plate.
    Da podsetim da je režim zabranio promet nekoliko miliona nekretnina i niko ni reč nije rekao!
    To je zato što se godinama zaglupljuje oko ovakvih nebuloza.
    Garantujem vam da je Vučić genije i vrhunski poznavalac plitkih mozgova stanovništa Srbije, i namerno hajpuje svaki dan oko nekih nebuloza.
    Ja sam istraživao, po marketima redovima posmatram ljude….recimo nedelja uveče i jučerašnji dan pre podne, svi su bili nadrkani, nervozni, ovo izvinjenje već predveče bolja klima medju svetinom.
    Šta nam to govori?
    Režim i njegov vodja koji je dr tehnologije vladanja, ciljano upravljaju psihom naroda na dnevnom nivou i vode računa o svakoj sekundi dodatnog vremena, da ostanu na vlasti.
    Ponavljam stalno čemo imati ove psihološke igrice a na žalost i opozicija se peca na sve ovo i dodatno potpaljuje masu da se bavi glupostima.

  12. Francuska je još 1999 godine jasno pokazala da je izabrala Tačija kad ga je francuska tajna služba sprovela preko aerodroma Slatina za Rambuje.Toliko o našim istorijskim prijateljima!

  13. Politika velikog vođe otišla u duboko začelje, Fracuzi ga postavili tamo gde mu je mesto. Da ima ono što nema podneo bi ostavku, ali?

  14. E jadan si Tači ako moraš da lobiraš za jednu plastičnu stolicu ali od tebe se to i očekuje! Ali ovakva očigledna podrška Fransuske kosovkim vlastima, e to se već nije moglo očekivati! A mi smo se gotovo kleli u Francuze!

  15. Ne samo da su jasno pokazali da podržavaju prestavnika kosovskih Albanaca nego im je čak pošlo za rukom da prikažu i kako ga navodno Putin podržava, jer mu nije navodno smetalo što se prestavnik kosovskih Albanaca na svečanosti nalazio neposredno Putinu iza leđa, u drugom redu,, a i zašto bi nekog prestavnika kosovskih Albanaca, kao globalno beznačajnog političara, neko postavio među danas najznačajnije političare ako ne zbog toga što žele stvoriti utisak da danas najznačajniji političari podržavaju prestavnike kosovskih Albanaca.

  16. Nadam se da ce Francuska izneti neki svoj zvanicni stav i svima objasniti kako je doslp do tog propusta i ako su istinite price da je mesto na tom desavanju kupljeno da se kazne odgovorni.

  17. Razumljivo je da mnogi ne razumeju francusko podržavanje istaknutih izvršnih terorista Nacističke Anglooameričke Terorističke Organizacije jer kad bi znali da od kad su se francuzi priklonili nacističkoj Nemačkoj, od kojih su postali veći fašisti, jedino veći od njih su gordi albionisti koji su nam ubili onog premijera, što im ja jedino na zameram jer iole normalan čovek ne može žaliti onog koji je direktno učestvovao u ubistvu Milice Rakić i još stotina srpske dece, a direktno se suprostavljajući Srbiji, jedinoj državi koja se uvek borila protiv osvajača i uvek izlazla kao pobednik!

  18. …je doživeo poraz na svim poljima!-Optužujući Francusku,bruka po ko zna koji put,Srbiju!-Pogledajte na youtube njegova sabrana dela!!!

  19. Ne znam, nisam odavde ali se pitam da li srpskog predsednika jos uvek odeva ona BEKO konfekcija. Znete one njihove njihove pantalone probate jedan broj, kao da su modelu noge bile u lavoru kad je snajder uzimao meru. Probate drugi broj, izgledate kao da ste upravo ustali sa wc solje pa niste dobro podigli pantalona. Samo pitam, jer po prilozenoj fotografiji izgleda da se Vucic opredelio za ovaj drugi model. Neko tu pomenu postovanje Srbije u svetu…

  20. Много је воде протекло од 1918 године, времена су се променила и нова савезништва оформила. Савезништва се граде на заједничком интересу. Некада љути непријатељи, Французи и Немци су прешли преко давно прошлих рана и сада су најбољи савезници. Да смо ми имали, којом срећом, паметну владу па да се прва издвојила из Југославије и тражила да уђе у НАТО можда би Вучић сада био међу првим редовима у Паризу. Овако, распоред седења је психолошки притисак на Вучића и све нас да се призна Косово. У овом тренутку да дамо Косово и да одмах уђемо у НАТО неби ништа помогло, зато треба одустати од преговора и прогласити окупацију Косова. Знају Французи шта је Тачи радио и да су му руке упрљане српском крвљу до лаката али они су зацртали своје циљеве а наша проливена крв их не узнемирава

  21. Ovaj tekst je potpuno nejasan. najpre, kakve veze ima lobiranje Tacija i francuska podrska njemu nasuprot ponizavajuceg mesta kojeg je dobio aktuelni predsednik Srbije na tribini ? I nisu potrebne citaocima izjave „nezvanicnih diplomatskih izvora“ pred evidentnim ukazivanjem kako se kotira aktuelni predsednik Srbije sa svojom neprincipijelnom i diletantskom spoljnom i unutrasnjom politikom u ocima evropskih visokih zvanicnika. da je ucinjen skandal u protokolu, ucinjen je i time konsekventno ponizena i drzava Srbija i njeni preci koji su dali zivote u Velikom ratu. Sve ostalo su jeftine vadjevine i spekulativna nagadjanja.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.