Gašić: Najavom da će kosovski policajci nositi duge cevi, zapravo se kriminalizuju Srbi na Kosovu 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da se najavom da će od danas sve patrole kosovske policije biti opremljene dugim cevima, „zapravo kriminalizuje srpsko stanovništvo na Кosovu i Metohiji“.

„Najavom da će sve patrole takozvane kosovske policije od danas biti opremljene dugim cevima, navodno radi efikasnije borbe protiv kriminala, (kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželal) Svečlja zapravo kriminalizuje srpsko stanovništvo na Кosovu i Metohiji i pokazuje nestručnost i neznanje, koji su zaista neophodni u borbi protiv kriminala“, saopštio je Gašić u pisanoj izjavi.

Gašić je još napisao i da je takva najava „u najmanju ruku neprimerena, jer se duge cevi ne koriste ni u redovnoj kontroli saobraćaja, ni u redovnoj kontroli građana“.

Ocenio je da je takav potez „izuzetno provokativan i opasan“ jer vodi ka podizanju tenzija na Кosovu.

„Ovo je još jedna potvrda da (kosovski premijer Aljbin) Кurti nema nameru da mirnim putem i uzdržanošću, uz poštovanje svih evropskih konvencija, obezbedi i održi miran i stabilan život srpskog naroda na Кosovu i Metohiji“, rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari