Gašić: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, izjavio je danas u Beogradu ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić na sastanku sa ministrom bezbednosti BiH Nenadom Nešićem.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), Gašić je Nešiću rekao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje u cilju očuvanja regionalne bezbednosti.

RSE navodi da se Nešić zahvalio Srbiji „na izbalansiranom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta BIH“ i ocenio da je Srbija država koja teži očuvanju mira i stabilnosti celog regiona.

Dodaje se da su teme sastanka bile saradnja dva ministarstva u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i bezbednosti granice.

„Zajednička borba protiv prekograničnog kriminala i suzbijanje ilegalnih migracija od ključnog su značaja za obe države jer trpe pritisak na tom planu“, rekao je Gašić.

Saopšteno je da će ministarstva nastaviti blisku saradnju u cilju veće bezbednosti građana, te da će se i ubuduće organizovati zajedničke obuke policija Srbije i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari