Gašić u Skupštini: Od marta do sada 10.126 stanovnika Beograda više 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je večeras da je 22. oktobra ove godine u Beogradu bilo prijavljeno 2.323.955 stanovnika, dok je 31. marta broj prijavljenih u glavnom gradu iznosio 2.313.829 građana, što znači da ih je sada 10.126 više.

Gašić je u Skupštini Srbiji rekao da je došao da „razobliči sve ono što je takozvana proevropska ili Đilasovska opozicija“ postavljala kao pitanje, odnosno koliko je građana prijavilo ili promenilo prebivalište od 1. septembra do 15. oktobra.

Da bi ilustrovao brojke, Gašić je izneo i poređenje oktobar prošle i oktobar ove godine i naveo da je registovana promena prebivališta za 16.770 osoba.

Kažete da sa ljubavlju pričam o svom šefu. Za razliku od lidera vaših stranaka on nikada dinar nije ostao dužan i sve što je obećao je ispunio, dodao je on.

Rekli ste mi da sam prodavao kafu. Jesam, šta je tu loše, upitao je Gašić i istakao da je „lepio pločice i majstor je za fuge, a sada je ponosni ministar“.

Gašić je rekao da veoma poštuje Dom Narodne skupštine Srbije i poslanike i nikada nije ušao u tu instituciju da nije prošao KD pregled.

Odgovarajući na neka od poslaničkih pitanja, među kojima je i ono o Aleksandru Šapiću zbog navodnih pretnji telefonom vlasnici lokala „Košnica“, Gašić je rekao da je pretnja telefonskim putem prijavljena 6. decembra 2022. godine, da je policija postupala po prijavi i 13. januara izveštaj je poslat Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Govoreći o konkursu za direktora policije, Gašić je kazao da njega postavlja Vlada Srbije na pet godina, na predlog ministra posle sprovedenog javnog konkursa.

Komentarišući navodni progon nepodobnih policajaca, pre svega Dragana Kecmana, rekao da je on 2016. godine privremeno premešten sa radnog mesta, a potom raspoređen na mesto koordinatora dva u UKP i u komisiju za istraživanje ubistva novinara.

Kecman se saglasio sa tim, a posle starosne penzije ostao je na poziciji koordinatora dva u UKP. Protiv njega nije bilo pritužbi, a on nije pokretao postupke koji bi ukazali na njegovo nazadovoljstvo, rekao je Gašić.

Dok je Gašić govorio, dobacivao mu je poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković, zbog čega mu je predsedavajuća Sandra Božić izrekla dve opomene.

Gašić je na pitanje o migrantima istakao da nema evidentiranih događaja da su neregularni migranti napadali građane u okolini Subotice, dodajući da interventne patrole i žandarmerija kontrolišu pravce ka šumskom pojasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari