GB381: Za izlazak "Zelenih" saznali smo iz medija 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Navod iz saopštenja Građanskog bloka 381 koje je upućeno sa mejla pres službe PSG-a, da su preko medija saznali za istupanje ZEP – Zeleni iz pomenute opozicione kolone, nema nikakve veze sa istinom – poručuje za Danas predsednik „Zelenih“ Dejan Bulatović.

On tako reaguje na obavest koju je GB381 uputio medijima, više od dvadeset četiri sata nakon objave ZEP-a da izlaze iz pomenute opozicione grupacije.

U saopštenju GB381, čiji je stožer Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, piše da su „preko medija primili k znanju odluku Zelene ekološke partije da istupi iz građanske opozicione koalicije“, te da su „uvereni da će ona doprineti tačnijem definisanju političke scene u Srbiji“.

– GB381 će nastaviti da vodi svoju politiku savremenog, evropskog, iskrenog i otvorenog lica Srbije. Bez obzira na izazove, ta politika i način bavljenja njome će ostati drugačiji od svega što je ova zemlja trpela i trpi, sa kratkotrajnim ali značajnim izuzecima koji su jedino što je Srbiji ulivalo nadu – piše u saopštenju.

Ipak, bivši drugi čovek GB381 i lider ZEP Zeleni Dejan Bulatović tvrdi da je odmah po donošenju odluke na stranačkim organima o napuštanju Građanskog bloka, u ponedeljak u prepodnevnim časovima putem mejla obavestio Predsedništvo PSG-a o svojoj neopozivoj ostavci na mesto potpredsednika, kao i o izlasku „Zelenih“ iz te opozicione kolone.

Takođe, Bulatović navodi da je odmah potom u više navrata zvao predsednika GB381 i lidera PSG te da mu je, pošto mu se Janković nije javljao, poslao nekoliko poruka u kome ga obaveštava o izlasku iz Građanskog bloka i razlozima koji su tome prethodili.

– Oni su blagovremeno obavešteni o mojoj neopozivoj ostavci i izlasku „Zelenih“ iz GB381, tako da nije istina da su o tome saznali iz medija – ističe Bulatović.

Pres služba Pokreta slobodnih građana reagovala je na pisanje Danasa iz jučerašnjeg broja, i tvrdnju izvora našeg lista da je na sednici Predsedništva GB381 „došlo do sukoba Bulatovića i Jankovića zbog Saveza za Srbiju“, poručivši da je takva informacija „fejk njuz“ – lažna vest

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari