Gervala odgovorila na kritike: Nisam portparol EU, već ministar u kosovskoj vladi 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala odgovorila je na kritike koje su usledile nakon njene izjave da je „EU tigar od papira“, i poručila da ona nije portparol Evropske unije, već da „fanatično brani istinu i interes Kosova“.

Gervala je na Fejsbuku, citirajući svoju izjavu u kojoj je navela da je EU nemoćna bez SAD i NATO, upitala sve one koji su je kritikovali poslednjih dana „šta nije istina od onoga što je rekla“.

„Javno pozivam „stručnjake“ da nam kažu koja reč u mojoj izjavi je netačna, pre nego što se predaju ličnim napadima i etiketiranju. Ja sam zamenik premijera i ministar Vlade Kosova, nisam portparol EU ili bilo kog drugog mehanizma. Kao svaki odgovoran političar, fanatično i glasno branim istinu i interes svoje zemlje, gde god imam priliku da govorim, kao što drugi brane interese država ili organizacija koje predstavljaju“, istakla je Gervala.

Smatra da se „katastrofa“ Kosova ogleda i u „jadnom stanju opozicije i njenih predstavnika“.

„Kao i za vreme vlasti, ni sada u opoziciji nemaju plan, strategiju, viziju, dostojanstvo. Opozicija, osim ličnih napada zasnovanih na glasinama i bombastičnim i netačnim naslovima, ne nudi ništa“, navela je, između ostalog, Gervala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari