Gligorov: Članstvo u EU za Srbiju je možda i definitivno nedostižno

Ostavite komentar


  1. Spavamo već 33 godine. Ne prihvatamo realnost, ostaćemo ostrvo okruženo sa EU/Nato, a na ostrvu Palma(e) i rusko/kineske rakete.

  2. Ne nedostižno nego nepotrebno. Koji je to naš problem koji će nam neko sa strane rešiti? Ne postoji besplatan ručak.

  3. Pre će Robert Šuman da ustane iz groba, nego što će nas naprednjačka vlast uvesti u Evropsku uniju.

  4. Svaki stanovnik Srbije koji imalo.prati dogadjanja u EU treba da zna da ni jedna zemlja tkz. Zapadnog Balkana nece NIKADA uci u EU. Prosirenje EU je zauvek zavrseno. Sve ostalo su price za malu djecu.

  5. Ziveo sam pre vise od 50 godina medju Srbima, tamo isao u osnovnu i srednju skolu, ziveo i druzio se sa njima. Danas mogu reci da je razlika izmedju onih Srba iz moga vremena u Srbiji i danasnjih Srba jednostavno neuporediva. To su citave galaksije koje ih razdvajaju. Imam utisak da su danasnje generacije Srba otisle na jedan put bez povratka. Nekada su Srbi u ocima Evropljana bili jedan normalan narod u SFRJ, ni bolji ni gorji od ostalih. Danas imaju isti status kao Belorusija.

  6. Ovih dana često čujemo od mnogobrojnih „eksperata“ da Srbija mora po pitanju Kosova postići „sporazum i rešenje“, ali se niko ne usudjuje da kaže kako bi trebalo da izgleda to „rešenje“, i kako da se postojeća kriza okonča. Tako se isto koristi i izraz „demokratizacija BIH“, ali svi izbegavaju da se izjasne kako bi to trebalo da se implementira na terenu, i do čega bi sve mogla dovesti ta „demokratizacija“. Da li bi neko od „eksperata“ mogao da bude malo koncizniji kako bismo i mi gradjani razumeli, pa možda čak i sledili njihov primer?

  7. Vidimo koliko se EU pretrgla sa ulaganjima i donacijama za 22 godine. A SSP koji je potpisan ide vide na ruku EU nego nama, jer smo pristsli na nele uslove, jer nas je EI obmanjivala tada sa datumom ulaska.

  8. Kiro,Srbija pod vlascu crveno-crne koalicije iz devedesetih koja i danas vlada,nikada i nije imala nameru da bude deo EU.Prica o EU kao nasem « strateskom cilju » je mamac.

  9. Srbija nema vremena!! Vreme je za preokret, dosta je vise uzaludnog inata sa celim svetom, hocemo da zivmo kao sav normalan svet.

  10. EU nas ne prima jer smo ekonomski nejaki, a i ne tera ih NATO da nas prime… Nismo se promenili od pre 30 godina, samo su uslovi drugaciji, a i nakupili smo se iskustava…

  11. Vidim Hrvatima i demografija i proizvodnja eksplodirale od kako su u EU.

  12. Ja sam pre 33 godine imao 35 godina ! U punonj snazi, mlad, pun elana i volje. Danas imam 68 godina, u penziji koja je sve samo ne penzija sa 39 godina staža. Uvek sam glasao za promene, i menjalo se na gore. Lopovi dolazili pokrali i osigurali se za ceo život. Meni Evropska unija ne treba. Gde sam pogrešio ? Rođen sam na pogrešnom mestu.

  13. Bilo kako srbija nece postati clan EU to je vec duze vreme poznato. Nije Srbiji to ni potrebno.

  14. Cemu onda otvoreni balkan ako su za Nato i EU i Crna Gora i Albanija i Makedonija i pola Bosne i Kosovo. Pa taj balkan ce uci u rat samo ako to bude trebalo velikim silama. Videcete.

  15. @ Niko
    Kad vec spominjes duplo veci hrvatski BDP, red je da spomenes i duplo veci hrvatski dug, a po zaposlenom i tri puta veci….nemo se lazemo

  16. Evidentno je da smo sami sebi dovoljni(uz zagrljaj majčice Rusije). Ali ako nam ikad dođe iz… u glavu, ceo svet će nam biti kriv, samo ćemo mi biti u pravu!

  17. Sta ce nam EU.Dokazali smo se da mozemo sami.Sta nas briga sto je EU najveci mirovni projekt u istoriji evrope.

  18. Ja bih pre rekao da je za evropu nedostizno da primi srbiju u eu zato sto srbija to ne zeli

  19. Da smo uredili vladavinu prava, školstvo, zdravstvo, ekokogiju, iskorenili korupciju, ne bi nas ni EU ni SAD ni Rusija gledali sa visine. Imali smo za to sasvim dovoljno vremena.

  20. Otvoreni Balkan nije Evropska unija a ne treba ni da bude .Otvoreni Balkan je u jednu ruku konkurencija evropskoj uniji.vi nemate smisla za trgovinu.Smisao priče je taj da ne budete zavisni od EU.Ne dirajte Rusiju

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.