Glišić (SNS): Tek će se videti da li će biti vanrednih izbora 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas da će se tek videti da li će biti vanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora, a da bi on lično, kao i većina članstva te partije, a ima ih skoro 750.000, za to da budu, kako je rekao, „sad u nedelju“.

Krajnji rok za izbore je polovina 2024. godine, a moja želja je da budu što pre, rekao je Glišić na konferenciji za novinare, ističući da opozicija mora da se dogovori da li hoće ili ne na izbore, jer, kako je naveo, „jedan dan hoće, drugi neće“.

On je dodao da je SNS spremna na izbore u svakom trenutku i da, ako ih opozicija baš želi, naprednjaci „mogu da učine dodatni napor da im iziđu u susret“.

Kako je objasnio, građani su pre godinu dana iskazali opredeljenje koga žele da ih vodi, a sada je poverenje u SNS „još drastičnije“.

Glišić je predstavio članove Pokreta obnove Kraljevine Srbije koji su prešli u SNS – poslanicu u Skupštini Vesnu Savović, člana Predsedništva Dragana Đorđevića i pet opštinskih poverenika te partije na teritoriji grada Niša.

Savović je rekla da je srećna što postaje deo stranke koja se zalaže za prave vrednosti i ciljeve.

Ona je rekla da nijedan odgovoran ni ozbiljan građanin Srbije ne može da podrži delovanje takozvane državotvorne opozicije, jer oni pozivaju na linč Aleksandra Vučića, čime su pogazili ono za šta su se zalagali – očuvanje porodice.

Moja dužnost kao poslanika i građanina Srbije je da podržim politiku Vučića u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, stabilnost i bezbednost, a posebno u očuvanju Kosova. Srećna sam što postajem deo stranke koja se zalaže za te prave vrednosti i ciljeve, naglasila je Savović.

Na pitanje da li će stari članovi SNS negodovati što se novopridošlim daju funkcije, Glišić je odgovorio da je „potpuno nebitno da li ste član od 2023. ili 2008. godine, jer su vrata „naprednjaka“ otvorena za sve koji hoće da se pridruže i podržavaju ideje koje mogu da od Srbije naprave stabilnu državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari