Gođevac: Pad podrške SNS-u jer građani vide da je vlastima prioritet njihova dobit 1Foto: Privatna arhiva

Potpredsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd Ana Gođevac ocenila je danas da je rapidan pad podrške građana Srpskoj naprednoj stranci posebno u Beogradu, ali i u celoj Srbiji zbog toga što građani uviđaju da su vlastima prioritet poslovi u kojima vide svoju dobit, a ne dobit građana.

Ona je u gostovanju na televiziji Nova S rekla da se predsednik poslednjih 40 dana obraćao naciji 30 puta, a večeras će 31. put i „svaki put obećava nešto novo“.

„Ali ono o čemu ne govori su tri stvari. Prvo je šta je on uradio da deca budu bezbedna kada krenu 1. septembra u školu? Šta je vlast u ovom trenutku uradila da obezbedi da roditelji mogu bez straha svoju decu da šalju u škole? Šta će nastavnici, koji su njihovi uslovi i kako će da poboljšaju situaciju vezano za vršnjačko nasilje“, upitala je Gođevac.

Ocenila je da se u Beogradu zbog erupcije nasilja dešavaju užasne stvari gde učestvuju vrlo mladi ljudi, a vlast nije radila ni na odvajanju kladionica od škola čak ni tamo gde se krši zakon, dok najmlađi zavisnik od kocke u Beogradu ima samo osam godina.

Gođevac je rekla da vlast govori o „velelepnim projektima, a Autobusku stanicu ne mogu da izgrade osam godina“, ali je podsetila i na druge nezavršene projekte, kao što su Tirošova dva i Prokop.

„Ne postoji nijedan razlog da Autobuska stanica ne može da se završi u roku i apsolutno nije jasno šta se dešavalo, gde je novac koji je na to otišao? Ono što Aleksandar Vučić obećava Beogradu je novi nacionalni stadion, ali ne govori o tome da se bolnica Tiršova dva ne završava. Roditelji i dalje u Tiršovoj ne mogu da spavaju zajedno sa svojom bolesnom decom jer nema mesta“, navela je Gođevac.

Gođevac je ocenila da Železnička stanica u Beogradu danas izgleda kao deponija, zarasla u travu.

„Aleksandar Vučić je otvarao Prokop 2016., pa 2018. pa ga sad ponovo otvara 2023. godine. Kada će taj prokop zaista raditi mi ne možemo da potvrdimo da je uopšte to moguće. Videli smo snimke za vreme svake kiše dolazi do ogromne poplave“, rekla je Gođevac.

Ona je dodala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na poslednjoj konferenciji pomenuo da je država potpisala još jedan ugovor sa „Beogradom na vodi“ i da je dao celu zemlju beogradskog sajma „Beogradu na vodi“.

„Ko su oni da odlučuju o beogradskoj zemlji na taj način i hoće li možda pola Beograda da bude sada u vlasništvu ‘Beograda na vodi’ i zašto se sve podređuje jednom investitoru“, upitala je Gođevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari