Gojković: Parlament je mesto za dijalog, a ne ulica

Kolegijumu Skupštine Srbije nisu prisustvovali predstavnici opozicije koja podržava proteste građana

Ostavite komentar


    1. Pa nece moci. To vreme kad je trebalo da se razgovara u parlamentu je proslo. Zasto bi protestanti sada pristali da se vrate deset koraka unazad. Polako, taj pokret moze samo da se omasovljava, dok ovi koji su na vlasti vise ne mogu ni za promil na gore.

  1. Kada se jednog dana u Parlamentu bude bilo šta odlučivala, tada će Parlament biti pravo i jedino za diskusuju. Sada je Parlament samo živi ukras jednog čoveka i besmisleno je u njemu voditi bilo kakav dijalog.

  2. Vrlo zanimljivo, nestasna preletacica posle toliko godina, shvatila da je parlament mesto za dijalog i za raspravu o svim bitnim temama? Jos zanivljije je da je i ispuseni liberal dosao do identicnog saznanja? Parlament kao najvise zakonodavno telo drzave i jedna od triju osnovnih grana vlasti vec duze je bez te uloge i vec duze je rijaliti vladajuce kamarile? Maksimalno obesmisljen, devalviran, devastiran i degradiran kao i ostale drzavne institucije izmedjuostalog su i dovele do protesta nezadovoljnih gradjana? Definitivno protesti su iznedrili tri kljucna zahteva, bez kojih nema normalizacije u bilo kojoj sveri urusenog i devalviranog sistema? Skupstinska spikerka nije ili nece da shvati da velika zasluga i odgovornost za sve ovo snosi ona i da se je kasno setila.za dijalog? Zahtevi su jasni a njihova jos jedna providna igra nemoze i nesme da prodje? Ovu problematiku treba da rese eminentne licnosti sto Maja-pcelica Gojkovic svakako ne spada toj eliti?

  3. A kad je njihova Maja bila pametna, kad je poštovala zakone?
    Čuj izmišljotinu: parlament mesto za dijalog? Nigde u svetu, čak ni u Bijafri. Po zakonu je Skupština mesto gde se popravljaju postojeći, a ako zatreba i posve novi zakoni!
    Vlada predloži strategiju, za bilo šta, a skupština usvoji, izmeni ili odbaci.
    Predsednik države ne sme da pomisli na mešanje u rad skupštine, čak i predesednik vlade podnosi periodične i godišnje izveštaje, i strepi pred poslanicima. Ono – kad su NARODNI, a ovako kad su partijski – poslanici strepe od diktatora.
    Majo, spremaj ćebad za sve sezone, moraćeš da odgovaraš za sve šta si zloradila u zadnih 30 godina!

  4. E pa nije nego Majice kad bi opozicioni poslanici govorili ti si ih prekidala opstruirala, skracivala vreme, oduzimala rec, iskljucivala mikrofon, uskracivala repliku, davala opomene za gluposti, itd. molices ih ti za razgovor i klecati na kolenima ali sada je nase vreme baj, baj i srecan put.

  5. Vi ste nas svojom bahatošću izbacili iz parlamenta i sad je gotovo, sto bi narod rekao izletela ptica iz gnezda.

  6. Markovic lupa kao i obicno, a Martinovic prima platu na pet mesta, a jel svuda radi po 8 sati ili negde i ne ode u toku meseca ali bitno da se prima plata.

  7. A to li kaze onaj Markovic cije masine rade u rudnicima po 25 sati dnevno i kupuje ugalj od rudnika u pola cene.

  8. Neverovatno ali istinito… ulica je cistija od skupstine u svakom pogledu. Videli smo Maju i svima nam je jasno zasto je opozicija i deo naroda bojkotuju. Pravda je pobegla iz skupstine na ulicu da bi prezivela i opstala. Vi je sada zovete nazad, kao da vam je potrebna?! Razresite se duznosti, pa ce se istina i pravda vratiti u skupstinu. Drugacije ne ide.

  9. Sta se pravis blesava, pa na uliici se lepse razgovara nego kod tebe u Skupstini

    1. Pa doci ce mo mi u parlasment kada sprovodimo lustraciju bez lustriranja nista.

  10. Sada kada ste (vladajuća garnitura uz sasluženje još nekih sa strane) do koske obesmislili i unazadili institut Skupštine (Parlamenta) bi hteli da – šta? Da nastavite po starom, da ponešto izmenite i zamažete oči nekome ili da suštinski sve menjate? Ovo zadnje je, kako nas višegodišnje iskustvo uči, neizvodljivo i, jednostavno, neverovatno. Prema tome ostaju one prve dve opcije, a to onda nije Parlament ponajmanje Narodni. Poslanici, kako već neko reče, nisu Narodni već isključivo Partijski i sve dok je tako nama sreće i pomaka s mrtve tačke nema. Nakaradno poimanje parlamentarne demokratije i političkog sistema i uređenja garnirano sa nekim novim i iskrivljenim elementima (Made in Serbia) direktno vodi ka anarhiji, a dalje se zna šta sledi.

  11. Eto dragi citaoci Danas-a tako rade delivery units koje je Bler licno ucio novokomponovane radikale. Sada prave spin predstavu o „dijalogu“ jer umiveni radikali su non-stop u izbornoj kampanji. Sa njima dijalog moze samo na sudu.

  12. Secamo se vaseg dijaloga i izivljavanja nad opozicionim poslanicima u sali Skupstine u decembru mesecu.Nije li te sramota da bas ti izgovaras rec dijalog,

  13. Potpuno se slažem sa Markovićem i to je jedino ispravno! Dobili su podršku određenog broja građana a nisu na svom radnom mestu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.