Gojković (POKS): Potreban predsednik koji miri, a ne koji svađa narod i stranke 1Zika Gojkovic Foto: FoNet

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković izjavio je da je „Srbiji potreban predsednik koji ne deli narod i ne svađa političke stranke, nego ga miri i ujedinjuje oko ključnih nacionalnih pitanja“.

On je rekao da je upravo takav kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović za predsednika Srbije, prenela je danas ta koalicija u kojoj su POKS, Demokratska stranka Srbije (DSS), čiji je predsednik Jovanović, i 25 udruženja građana.

Gojković je naveo da je „odsustvo dijaloga i stalne uvrede, upotreba sile i verbalno nasilje vlasti nad opozicijom i obrnuto, polarizovalo društvo do opasnih granica“.

„Umesto da se neguje kultura dijaloga i nadograđuju demokratske institucije, svakim danom je situacija sve gora“, naglasio je Gojković.

Kako je rekao, „i vlast i opozicija moraju da shvate da su desetine povređenih na poslednjim protestima samo početak i da nas očekuje mnogo gori scenario, ukoliko se nešto ne promeni i na izborima ne dobijemo Skupštinu koja oslikava pravu volju naroda“.

„U Skupštini treba da se odvija debata o zakonima, kao u normalnom svetu, a ne na ulici. Od sukoba i svađa među građanima korist imaju samo neprijatelji Srbije koji sa velikom nadom gledaju na to da će se oni produbiti i nastaviti, da bi ostvarili svoje interese na štetu Srbije“, izjavio je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari