Gojković: Pozivamo CRTA da se kandiduje na izborima

Nakon što je sajt Otvorenog parlamenta zatamnjen

Ostavite komentar


  1. Konačno pravi potez. Parlament je i onako zatamljen i okrečen u plavo. Gojkoviceva nastavlja sa malicioznim izjavama,pa Crta na to ne treba da reaguje,već da nastavi borbu za demokratizaciju Srbije.

  2. Bravo za CRTU.
    Pozivam sve kojima je sloboda u srcu da pruže otpor diktaturi.
    Da, diktaturi, prestanimo da opravdavamo nedostatak slobode zarad "viših" ciljeva. Najviši cilj je SLOBODA:mišljenja, govora, veroispovesti…
    Ovo što mi imamo ovde je… pa… STRAH!!!
    Oslobodimo se toga!

  3. O čemu se ovde radi? Ceni i poštujem instituciju Narodne skupštine ali mi uopšte nije jasno zašto se poslanik zove poslanik naroda kad njega nije birao narod već politička stranka. Bolji naziv za poslanika bi bio: poslanik XX stranke. Što se tiče ponašanja poslanika računajući od 1992. godine do današnjih dana ništa se nije promenilo. Poslanici se i dalje (ne uvek) ponašaju bezobrazno, nekulturno, jedni drugima zaziru u privatne živote i slično. Kad bi državni tužilac sprovodio Zakone RS, pola poslanika bi plaćalo kazne za narušavanje javnog reda i mira, ometanje nečije privatnosti, kao i dostojanstva Skupštine. Tako da više i ne pratim prenose Skupštine jer vidim i sam da se usvaja samo ono što vladajuća stranka (koja god je na vlasti bila) usvaja ono što ona i predloži bez obzira da li je to loše ili ne za građane Srbije. Pozicija i opozicija bitrebale zajedno na predlog Zakona doći do dogovora šta u prelogu Zakona ne valja i šta treba menjati (uz argumente) a ne svađati se i prozivati vrlo često porodicu. Sve u svemu sramno ponašanje.

  4. Parlamentarna "demokratija", ovakva kakva je, više nije demokratija. Parlament je fasada za ostvarivanje i prikrivanje (od javnosti) partijskih i ličnih interesa. Parlament je obična brbljaonica jer se u parlamentu ne donose nikakve odluke. O svemu se odlučuje u nekim mračnim, memljivim partijskim podzemljima. "Podela vlasti" je, u ovakvim perifernim državuljcima, obično farsično zamajavanje javnosti dok traje pljačka iste te javnosti. "Podela vlasti" je slomljen koncept čak i u tzv. razvijenim i starim demokratijama. EU više nije ni bleda senka one zajednice od pre dvadesetak godina. SAD, uz zdušnu podršku stanovništva, ubrzano postaju totalitarna malograđanska provincija. Rusija nikako nije osvajala unutrašnju slobodu (slobodu od samodržačke vlasti, još od Ivana Groznog). Britanija se izoluje i ne prihvata otvorenost u međunarodnim odnosima. U ("demoktratskoj i tolerantnoj") Skandimnaviji se rađaju neonacističke partije…
    Nesloboda i antidemokratija već trijumfuju. Uprljani velovi lagano spadaju, otkrivajući sumornu antidemokratsku budućnost. Srbija? Bremenita sopstvenom postratnom sveprožimajućom patologijom vidi jedini spas u tome da bude služinče, pastorče silama neslobode. Dakle, dominantnim silama koje jedine nude "sigurnost" i naplaćuju je apsolutnom poslušnošću. Eto, naš je "parlament" upravo onakav kakav može da bude. Od reprezentacije koja ga je uzurpirala ne možemo očekivati nikakvo dobro, do štetu na naš račun. Služe se gazde "parlamenta" ogoljenim prostaklukom i neskrivenim laganjem. I? Ništa – za lažljivim demagozima je rulja uvek hramala, šepala i vukla se… dovoljno je pogledati istoriju XX veka, a i ovo proživljeno parče novog i nesrećnom milenijuma. Tek kada odbrana lične slobode i nezavisnosti od bilo kog samonametnutog javnog autoriteta postane vrhunska vrednost u životima ljudi ovi stravični ešeloni vlasti će se raspasti u sopstenom ništavilu i nevrednosti.
    Ovo je moj odgovor Maji od "parlamenta". Maji, čijem se odlasku u zaborav radujemo.

  5. Najgora stvar u demokratiji je da nevalja ono sto ste sami izglasali. DS i DSS su same krojile Parlament i rad parlamenta kao i poslovnik o radu Skupstine. Danas su tek uvideli da ono sto su sami izmislili, usavrsili, izglasali ustvari ne vredi nicemu bar kako sad kazu. Krojili su parlamentarni poslovnik kad su bili na vlasti, sad bi ponovo da ga usavrsavaju kad su u opoziciji. Zbog cega dolazi do tako nagle promene misljenja? Zato sto sami ne postoju ono sto su napisali. Poslovnik o radu Skupstine je dobar, samo trebaju da se postuju odredbe i da se ne zloupotrebljava. Danas se u rad Skupstine pa cak i Vlade mesa i razume Kurta i Murta i svi bi oni da nesto menjaju i dodaju po svom, a kad bi sve te zelje sastavio ispalo bi jedno veliko nista.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.