„Izlazak na izbore se podrazumeva bez obzira na uslove“: Goran Ješić o „gluposti“ koju su napravili zagovornici bojkota izbora 2020.

Ostavite komentar


  1. Izbori ili tzv. glasanje? Zašto ne i predsednički? U poslednjih 30 i kusur godina jedina dva puta kada se stvarno promenila vlast bili su predsedički izbori, bez obzira na ustavnu podelu vlasti. Ovakvi izbori samo daju privid demokratije i vetar u leđa Vučiću. Pobediti stranku sa milionskom mrežom klijenata, svim državnim resursima u službi stranke, uhodan sistem ucena i zastrašivanja, tzv.bugarski voz…apsolutno je nemoguće!

  2. Tragično,morbidno i groteskno je saznanje da ste Vi (svi) BILI na „vlasti“ !!! I na našu i (sve)opštu žalost,niste uradili NIŠTA,a morali ste i mogli ste ! I „otvorilli“ put turboradikalima !!! Zar je potrebno da (Vas) imenujem ???? I na žalost,još uvek se pojavljujete i „držite nam slovo “ !!! A nama prodje 30-i kusur godina života !!!

  3. Svesni ste da uz ovakve medije,24h ispiranje mozga,koriscenje novca za politicko promovisanje SNSa,Vucica nemate nikakve sanse da steknete vecinu i pobedite.Izlazite da bi ste imali budzetske mrvice a ne zbog naroda.

  4. Pa ako se opozicija ne izbori za bolji status,slobodu medija i vece prisustvo u sredstvima javnog informisanja,boljim uslovima kontrole izbornog procesa,birackim spiskovima,kupovinom glasova,pritiscima na radnim mestima,ucenama,birackim odborima,izbornim komisijama,kontroli stampanja glasackih listica,duplim birackim spiskovima,podmicivanjem glasaca paketima,….,po tebi,obavezno da izadje na izbore?

  5. 20 nedelja ste setali ogorcen narod i citali recitacije kako bi se ogrebali za koji procenat. Po pitanju slobode medija, birackog spiska, funkcionerske kampanje , kontrolora i ostalog niste nista uradili. Sad odjednom idete na izbore posto poto. I posle kao niste Vuckovi… Pa mizerni ste a narodu nek je Bog upomoc.

  6. Možda ne mora uvek da se kaže kako se grešilo, ko je grešio i u tom smislu, već šta da se radi dalje. Da se ide na izbore, slažem,a mislim da treba se odpočne sveopšta kampanja koja će uraditi posao koji neće moći da se uradi putem medija, koja će doći do birača od kojih se očekuju glasovi i do onih koje treba preobratiti i pridobiti za sebe. Težak posa, traži mnogo truda, rada i vere u uspeh. Može se to!!!.

  7. Zasto ne objavite moj komentar, da fa ne ponavljam.
    Izbori nisu cilj nego sredstvo. Demokratija je sreddtvo a ne cilj.
    Već su ostali rekli da ivi dogmatsko tumacenje, kakbo ima Ješić, imaju samo oni kojina je licni a ne opsti intetes najcazniji.
    A sta ce nama onda oni?
    Ne trebaju nam ni vlast ni ovakva opozicija.

  8. @dule,
    Naravno da znam. Ako se Vučić već mesecima izjašnjava da hoće izbore, onda neka zahtev bude da se raspišu i predsedničke! Žao ti da, eventualno, izgubi?

Ostavite komentar


Politika

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora 6

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora

Premijer Aljbin Kurti pozvao je predstavnike opozicionih partija na sastanak kako bi razgovarali o dnevnom redu za usvajanje niza zakona. Predsednik PDK Memlji Krasnići pozitivno je odgovorio na poziv, prema kojem bi glavna tema sastanka trebalo da bude određivanje datuma vanrednih izbora. LDK i AAK su odbili da učestvuju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.