Obradović: Vučić nije smeo da se suoči sa tri studentkinje (VIDEO) 1Foto: Miloš Miljković

Na poziv udruženja “1 od 5 miliona”, građani su se večeras okupili na platou ispred glavnog ulaza u RTS da bi, kako je u pozivu bilo navedeno, “postavili neka pitanja Aleksandru Vučiću”, koji je imao zakazano gostovanje u emisiji “Upitnik” na pomenutoj televiziji.

Članovi Srpske napredne stranke na istom mestu organizovali su “kontra-skup”.

U dvorištu su bili raspoređeni pripadnici interventne policijske brigade, kao i policajci u civilu.

Građani koji su počeli da se pristižu ispred RTS-a i pre vremena za koje je okupljanje zakazano, duvali su u pištaljke i vuvuzele i nosili transparente “Zašto širite laži, huškate i delite narod”, “RTS – dokle bre teror”, “Džukelo dete si mi iz Srbije oter’o”.

Deo okupljenih je aplauzom pozdravio dolazak lidera Dveri Boška Obradovića, na šta je on uzvratio sa “nedajte se braćo”. On je u jednom trenutku krenuo ka stepeništu prema Dečijem kulturnom centru kako bi dao izjavu za televiziju, a deo demonstranata pošao je za njim, pomoslivši da se Obradović uputio ka ulazu u “javni servis” iz Aberdareve ulice.

– Naša poruka je mirna, nenasilna, bez ikakvih incidenata. Tu su i deca, mlade dame, mi odrasli, porodični ljudi. Mi nismo ovde da budemo nasilni. Mi smo ovde da mu kažemo “dosta bre čoveče, ti nisi normalan, nećemo više da te trpimo, ovo više ovako ne može – istakao je Obradović.

Obradović: Vučić nije smeo da se suoči sa tri studentkinje (VIDEO) 2
Foto: Miloš Miljković
Obradović se nakon davanja izjave ipak uputio ka ulazu iz Aberdareve ulice, a okupljeni su krenuli za njim. U uskom prolazu su im put preprečili kratko ošišani muškarci u civilu.
– Ja sam narodni poslanik, sklonite se da prođemo. Ko ste vi ljudi? Imate li neke legitimacije – pitao je Obradović, dok su muškarci ćutali bez promene izraza lica.
– Najveća kukavica u istorji Srbije je Aleksandar Vučić. On ne sme da se suoči sa tri studentkinje da mu postave pitanja koja mu ne postavljaju na RTS-u – poručio je Obradović i pozvao građane da probaju da do RTS-a dođu preko nekog drugog ulaza, jer muškarci koji su blokirali prolaz nisu želeli da se sklone.
Sve vreme za Obradovićem i građanima išla je grupa mladića koja je vređala njega i demonstrante, dok su aktivisti i lider Dveri apelovali da se ne naseda na provokacije.

– Mi smo normalni ljudi. Nismo došli ovde ni sa kim da se bijemo, niti koga da vređamo. Mi smo drugačiji od njih. Ne nasedajte na provokacije – ponavljao je Obradović.

Obradović: Vučić nije smeo da se suoči sa tri studentkinje (VIDEO) 3
Foto: Miloš Miljković
Dok je grupa nezadovoljnih građana na čelu sa Obradovićem kružila oko zgrade javnog servisa, u dvorište RTS-a okupilo se stotinak članova i simpatizera Srpske napredne stranke, koji su skandirali “Aco Srbine”, “Boško lopove”, “Boško pederu” i “Đilase lopove”. Građani su uzvraćali sa “Vučiću lopove” a između dve grupe stajao je kordon policije. Ipak, u jednom trenutku došlo je do koškanja, ali ih je policija ubrzo razdvojila.
Simpatizeri Dveri pevali su pesme sa kosovskom tematikom. Za to vreme, Obradović i grupa oko njega vratila se u dvorište RTS-a, a predsednik Dveri je zauzeo mesto ispred glavnog ulaza u televiziju, okrenut leđima prema vratima.
Međusobno nadgornjavanje skandiranjem trajalo je sve do početka emisije Upitnik, da bi nešto posle devet časova članovi i simpatizeri SNS-a svi ođednom napustili dvorište državne televizije. Tu su još neko vreme ostali građani koji su se okupili na poziv studenata.

Ispred RTS-a i kontra-miting, napadnut dečko koji je snimao kamerom

Oko 20 građana okupilo se ispred RTS-a i skandira „Đilase lopove“, a policijski kordon trenutno razdvaja tu grupu od pristalica okupljenih oko Udruženja Jedan od pet miliona.

Ta grupa, koja je došla da održi kontra skup ispred RTS-a, odbila je da se identifikuje.

Prethodno je jedan od pristalica neidentifikovane grupe napao dečka koji je pristalica Udruženja Jedan od pet miliona.

Dečko koji je napadnut u tom trenutku snimao je kamerom i nije povređen.

Ispred RTS-a na poziv Udruženja Jedan od pet miliona i Zajedno za Srbiju okupili su se građani povodom najavljenog gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na javnom servisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari