Građanski otpor Kragujevca pozvao sugrađane na novi ciklus protesta 1Foto: Wikipedia

Građanski otpor Kragujevca pozvao je sugrađane da se večeras u 20:05 okupe na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije i započnu novi ciklus protesta, prekinutog zbog epidemije korona virusa.

U pozivu upućenom preko društvenih mreža, Kragujevčani se pozivaju da siđu sa terasa na ulicu i da sa sobom, pored maski i rukavica, „obavezno ponesu šerpe, kutlače, pištaljke i dobru energiju“.

Predstavnica Građanskog otpora Staša Pavlović, rekla je FoNetu da je odluka o obnavljanju protesta odmah nakon ukidanja vanrednog stanja doneta na zahtev nezadovoljnih građana koji su policijski čas, kartantine, izolaciju i samoizolaciju „doživeli kao grubo kršenje njihovih Ustavom zajamčenih prava, kao gušenje građanskih sloboda i ogoljenu tiraniju“.

Vanredno stanje je iskorišćeno za besomučnu funkcionersku kampanju i brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima.

Novinari i slobodnomisleći građani su hapšeni, a meta mafijaške vlasti su lideri opozicije, rekla je Pavlović dodajući da su gušenje građanskih sloboda i ogoljena tiranija rezultirali pobunom koja se iskazuje svakoga dana u 20:05 časova.

Ona je istakla kako „Srbija više nema vremena za čekanje“ jer postoje razlozi za ozbiljnu zabrinutost je i budućnost koja narod i državu čekaju sa ovakvom vlašću.

„Više nisu ugroženi samo naša sloboda i teško osvojene demokratske vrednosti. Sada su ugroženi i naši životi jer je pred nama nesigurno vreme nadolazeće ekonomske krize koju dočekujemo sa tiraninom i njegovom svitom koji se spremaju za izbore“, rekla je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari