Gradonačelnica Niša i funkcionerka SNS-a optužila opoziciju da poziva na ubistvo Aleksandra Vučića: Oni ne znaju o čemu se radi 1Gradska kuća Niš: Foto V.Torović

Gradonačelnica Niša i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Dragana Sotirovski optužila je „opoziciju i njene pulene“ da pozivaju na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prema kome gaje „iskonsku mržnju“, i pozvala nadležne institucije da „procesuiraju nasilnike i one koji prete i predsedniku i državi“.

Predstavnici opozicije u Nišu kažu da nemaju pojma o čemu Sotirovski govori, ocenjujući pritom da je zakasnila sa reagovanjem, pošto su pripadnici SNS-a već horski osudili nedavne navodne pozive pojedinih pripadnika opozicionih stranaka preko društvenih mreža “na linč i ubistvo“ Vučića, ili na opozicinom protestu u Beogradu, održanom prošlog meseca.

„Zajedničko za sve pripadnike takozvane opozicije i njihove sledbenike je iskonska mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a pre svega mržnja prema državi Srbiji, njenim institucijama i njenom narodu koji se bori i koji želi da ima bolju budućnost. Sramotno je i za osudu da oni koji na sva zvona govore da su za demokratiju pozivaju na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na demokratskim izborima izabran od strane večine građana Srbije. Opozicija i njeni puleni nemaju nikakav argument, a kada budu raskrinkani i kada se pokaže njihov destruktivni potencijal, nerad i neozbiljnost, onda oni posežu za nasiljem i prete smrću predsedniku Srbije“, navela je Sotirovski u jučerašnjoj objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Gradonačelnica Niša i funkcionerka SNS-a optužila opoziciju da poziva na ubistvo Aleksandra Vučića: Oni ne znaju o čemu se radi 2
Dragana Sotirovski: Foto FoNet/ Kostadin Kamenov

Ona je dodala da su ti pripadnici opozicije pre 2012. godine sistematski uništavali našu državu, a sada žele da opet rade isto.

Konstatovala je da je zahvaljujući predsedniku Vučiću „Srbija jaka i Niš jak“, te da je Niš postao grad u kojem „opet rastu plate, otvaraju se fabrike, građani bolje žive, a mladi imaju budućnost“.

„Srbija je uređena zemlja sa jakim i stabilnim institucijama od kojih tražimo da procesuiraju nasilnike i one koje prete predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državi i ugrožavaju opstanak i budućnost naroda“, navodi Sotirovski u objavi koju je potpisala kao članica Predsedništva SNS-a.

Narodna poslanica Tamara Kerković, koja je i potpredsednica Srpskog pokreta Dveri i predsednica Gradskog odbora te stranke, kaže da Sotirovski ne publikuje ovakve sadržaje prvi put, a da najnoviji “predstavlja govor mržnje, sa opasnim tvrdnjama, za koje nema nikakve činjenice i argumente“.

Gradonačelnica Niša i funkcionerka SNS-a optužila opoziciju da poziva na ubistvo Aleksandra Vučića: Oni ne znaju o čemu se radi 3
Tamara Milenković Kerković: Foto FoNet/ Aleksandar Barda

„Očigledno je da Sotirovski reaguje sa zakašnjenjem, po svom povratku iz Majamija, sa željom da se uključi u harangu protiv opiozicionih stranaka, a pritom ljuta jer je nedavno razotkriven njen plan da unapred poznatim investitorima, nezakonitim promenama urbanističkih planova, omogući gradnju u centru grada na zelenoj površini. Ona i njoj slični ovakvim reakcijama brane lične pozicije i stečenu imovinu, ali će se posle promene vlasti sve to jasno utvrditi“, kaže Milenković – Kerković za Danas.

Ona dodaje da je reč o nastavku „sistemskog napada na državornu opoziciju, odnosno na tri poslaničke grupe u Skupštini Srbije, koje sve vreme traže da se poštuje Ustav“.

Očekuje da će se ovakvi i slični napadi i intenzivirati nakon događaja u Briselu, gde je „faktički prihvaćen neustavni sporazum između Srbije i lažne države Kosovo“.

Jelena Milošević, narodna poslanica, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde i čelnica Gradskog odbora, kaže da se ne oseća prozvanom, niti misli da u objavi treba da se prepozna i njena stranka.

„Ne znam kome se gradonačelnica obraća, ali nije prvi put da se sa te njene Fejsbuk stranice dešavaju verbalni ispadi. Ne znam, takođe, ko je pretio predsedniku Vučiću, kome želim dug život i dobro zdravlje. Stranka kojoj pripadam nikada nije pozivala na nasilje i osuđuje svaki čin nasilja“, kaže Milošević za Danas.

Ona dodaje da se SSP i ona ne pronalaze ni u oceni da je opozicija pre 2012. sistematski uništavala državu i Grad jer, kako kaže, niko iz Gradskog odbora te stranke u Nišu tada nije bio na vlasti, a većina nije bila ni u članstvu bilo koje stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari