Gradonačelnik Čačka odgovorio SZS i Obradoviću koji su tražili njegovu ostavku 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odgovorio je danas Savezu za Srbiju i predsedniku Dveri Bošku Obradoviću koji je od njega zahtevao ostavku zbog afera oko gašenja Fudbalskog kluba (FK) Borac i zagađenja Morave i Lupnjače i istakao da je u oba slučaja lokalna samouprava učinila sve u domenu svojih nadležnosti.

„Očigledno uplašen činjenicom da Dverima izmiču pozicije u Savezu za Srbiju, s obzirom na to da njihove predstavnike niko nije pozvao na sastanak vlasti i opozicije koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, ‘lider’ te stranke Boško Obradović odlučio je da se vrati u ‘bazu’, u grad Čačak, gde je pre desetak godina pod okriljem Nove Srbije počela njegova karijera bibliotekara, TV lica na lokalnoj televiziji, pravoslavnog teoretičara i na kraju političara“, navodi Todorović u saopštenju za medije.

Todorović ocenjuje da bi Dveri koje su „uzdrmane“ želele da nastave „politički rat na lokalu“ i da preuzmu vlast bez izbora.

„Ja to razumem imajući u vidu u kakvom se rasulu nalazi odbor Obradovićeve stranke u Čačku, koji iz dana u dan ostaje bez članova, od kojih neki imaju odborničke mandate. Znaju, ako se budu oslanjali na poverenje građana, do toliko željenih fotelja i funkcija nikada neće doći“, navodi Todorović.

On je istakao da nema „nikakav problem da se povuče sa pozicije gradonačelnika“, ali da će to učiniti tek kada opozicija bude imala podršku građana, odnosno dovoljan broj odbornika za njegovu smenu u Skupštini Čačaka.

„Na to me obavezuju odgovornost koju imam prema građanima koji su glasali za politiku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i rezultati koje smo ostvarili u prethodne tri godine. Bio bih neozbiljan čovek kada bih se osvrtao na svaki šarlatanski zahtev Dveri i tužnih ostataka Demokratske stranke“, navodi Todorović.

On ističe da bi se „zapitao da li je na pravom mestu ako bi ga, kao Boška Obradovića počeli da napuštaju najbliži saradnici u Beogradu, ali i oni u Čačku“.

„U tom slučaju nema sumnje da bih otišao i ja i tu je velika razlika između Obradovića i mene. Sa njim su ostali samo oni koji se nadaju da bi mogli nešto da ušićare ili se ogrebu o neku Đilasovu apanažu“, navodi Todorović.

On je ocenio da „u nedostatku valjanih činjenica i nemogućnosti da argumentovano ospore rezultate koje vlast u Srbiji i Čačku ostvaruje iz godine u godinu, Dveri ogrnute u plašt nečega što se zove Savez za Srbiju, pokušavaju da fabrikuju afere“.

Todorović je naveo da se kao što se aktuelna gradska vlast nikada nije „kitila“ uspesima sportskih klubova u Čačku – KK Borac, atletskih klubova Sloboda i ČAČAK, karate kluba Borac, tako ne može biti odgovorna za ono što se u ovom trenutku dešava u FK Borac.

„Sve ingerencije koje je imala, lokalna samouprava je i preduzela, ali su finansijski problemi bili nepremostiva prepreka da FSS omogući čačanskom klubu registraciju novih igrača i takmičenje u Prvoj ligi Srbije“, naveo jeTodorović.

Kada je reč o zagađenju Zapadne Morave i Lupnjače, Todorović ocenjuje da se Obradović „po dobro oprobanom metodu služi zamenama teza.

„Jasno sam rekao da je kompanija Sloboda odgovorna za ispuštanje štetnih materija prošle subote, ali da i dalje nemamo dokaz ko je zagađivač čačanskih reka u prethodnih nekoliko meseci. To treba da ispitaju inspekcijske službe koje nisu u nadležnosti grada. Za razliku od opozicije, nikada nisam i neću optuživati bilo koga bez dokaza“, rekao je Todorović.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Dveri Boško Obradović zatražio je juče na konferenicji za novinare u Čačku „hitnu“ ostavku gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i kompletnog gradskog rukovodstva zbog zagađenja Zapadne Morave i „propasti“ FK Borac, koje je ocenio kao „najnovije afere čačanskih vlasti“.

Pored Obradovića, konfrenciji za novinare Saveza za Srbiju u Čačku, koja je održana u holu gradske Skupštine, prisustvovali su i predstavnici Gradskog odbora Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari