Gradonačelnik Zubinog Potoka: Da gradonačelnici ostavkama otvore put novim izborima na severu Kosova 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri smatra da su za stvaranje uslova za nove izbore na severu Kosova najbolje rešenje ostavke gradonačelnika te i opština Severna Mitrovica, Zvečan i Leposavić.

Zećiri je na tu funkciju izabran na izborima 23. aprila, koje je bojkotovala srpska manjina većinska na severu Kosova.

„Po mom mišljenju, bilo bi bolje, znači da postoji politički dogovor, da tako kažem, i volja za ostavke gradonačelnika“, rekao je Zećiri za televiziju Klan Kosova.

On funkciju gradonačelnika obavlja u „alternativnoj kancelariji“ u selu Čabra, u opštini Zubin Potok, gde ima svakodnevne informacije „o situaciji u opštini i oko nje“.

„Dakle, u određenim ili pravim trenucima, mi ćemo otići (s dužnosti) kada se stvore pravi uslovi. Otići ćemo tamo (u Zubinom Potoku s funkcije) sa celim kabinetom, a zasad radimo odavde“, dodao je on.

Zećiri kao i gradonačelnik Zvečana Iljir Peci funkciju obavlja iz alternativnih prostorija, gradonačelnik Leposavića Lulzim Hetemiveć dva meseca nije napustio kancelariju gradonačelnika te opštine, dok gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić dužnost obavlja iz kancelarije koja nikada nije bila sedište gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari