Grbović: Brutalna vladavina SNS-a jednom će se izučavati 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Ne čudi me što se Srpska napredna stranka služi nedopuštenim pritiscima na građane. Ipak je reč o stranci koja svojim statutom propisuje obavezu članovima da moraju da izađu na izbore i glasaju za kandidate SNS, iako je Ustavom propisano da su izbori slobodni i neposredni, a glasanje tajno i lično – poručuje za Danas Pavle Grbović, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana, koji komentariše medijske napise o ucenama i pritiscima na građane da na predstojećim izborima glasaju za „naprednjake“.

On ističe da zastrašivanjem i pritiscima na građane vladajuća stranka samo potvrđuje dve stvari; da za njih Ustav ne važi već da je najviši pravni akt statut partije, kao i tvrdnju PSG-a da slobodni izbori na kojima građani glasaju bez straha ne postoje.

Grbović ocenjuje da se taj, kako ga naziva, „predatorski koncept“ bavljenja politikom kroz istoriju pokazao kao veoma pogrešan, te da je na kraju uvek najpogrešniji za onoga koji ga je sprovodio.

– Sve nepočinstva ove vlasti kao i svedočenja žrtava, otpuštenih i ucenjivanih radnika, usamljenih roditelja i penzionera, poniženih žena, moraju da se objave kao svedočanstvo o vremenu koje je obeležila brutalna vladavina jedne stranke koja će se sigurno izučavati jednog dana. Svakoga dana je sve veći broj građana kojima je dostojanstvo jače od straha i koji više ne ćute, ali prave razmere ove nesreće saznaćemo tek kad utihne poslednji eho vladavine SNS – naglašava Grbović i dodaje da je objavljivanje tih slučajeva veoma važan čin kao deo svojevrsne tranzicione pravde. On objašnjava da se na taj način pruža određena moralna satisfakcija žrtvama režima, ali i obavezuje društvo i politička elita da sprovedu i okončaju proces preko potrebne lustracije.

– To će biti zalog za budućnost i upozorenje svima nama da nam se nikada više ne ponovi takva prošlost – zaključuje Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari