Grbović (PSG): Ne treba birati između dobrog okruženja i dobrog standarda 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da ne treba birati između zdravog okruženja i dobrog standarda, kako se to dugo sugeriše građanima, već da treba naći model koji će pomiriti te dve stvari, saopštio je danas PSG.

Taj pokret je, kako se navodi u saopštenju, sinoć na tribini „Ekologija i ekonomija“ u Zrenjaninu predstavio svoj ekonomski program.

Vlasnik kompanije „Gomex“ Goran Kovačević rekao je na tribini kako ne veruje da je održiv model ekonomskog razvoja koji primenjuje aktuelna vlast, a koji se zasniva isključivo na stranim investicijama.

„Mislim da će u jednom trenutku doći do lomova. Samo domaći sektor donosi stabilan i dugoročan razvoj i njemu treba da smo okrenuti“ dodao je Kovačević.

Govoreći o najvećem problemu koji tišti Zrenjanince, a to je pitanje zdrave pijaće vode, Kovačević je istakao da nije protiv privatizacije i investicija, ali da voda ili, recimo, odnošenje smeća, ne mogu biti poslovi u privatnom vlasništvu.

Predsednica Vojvođanskog odbora PSG Ana Oreg istakla je da PSG nema problem sa „Linglongom“, ali da ima problem sa tim da li će država sprovoditi kontrolu poštovanja ekoloških standarda onako kako treba i kako je propisano zakonom.

„Naši zakoni su dobri ali je pitanje da li se poštuju. Što se tiče ekologije i zdravlja ljudi, to ne može da bude nikakva tajna. Ti uslovi moraju biti transparentni. Glavni ekološki problem je zapravo u nepoverenju prema našim institucijama“, zaključila je Ana Oreg, a navodi se u saopštenju PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari