Grbović (PSG): U trenutnim uslovima, izbori u Srbiji ne bi bili rešenje već bežanje od odgovornosti 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Organizovanje novih izbora u postojećim uslovima u Srbiji ne bi bilo rešenje već bežanje od odgovornosti, izjavio je danas predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović.

Uoči sutrašnjeg nastavka protesta „Srbija protiv nasilja“, Grbović je kazao da učesnici protesta nisu tražili od vlasti da raspiše vanredne izbore.

„Tražili smo reforme koje se tiču ovog društva, reforme medijske scene“, rekao je Grbović za televiziju N1.

Dodao je da formiranje prelazne Vlade, koju zahteva deo desno orijentisane opozicije, „nije nešto što su građani artikulisali kao zahtev protesta“.

„Ne znam da li će prelazna Vlada biti izlaz iz krize u nekom budućem trenutku, sada smo usmereni na ispunjavanje postojećih zahteva“, rekao je predsednik PSG.

Upitan kako gleda na najavu dolaska desno orijentisanih stranaka na sutrašnji protest ispred Skupštine Srbije, Grbović je kazao da su i oni „dobrodošli“.

„Ovo je i njihova zemlja, vi ne možete ikome da uskratite pravo da bude na protestu. Ali mislim da je štetno i kontraproduktivno da bilo ko zamagljuje ove zahteve, koji su jasno formulisani i imaju široku podršku među građanstvom, plasiranjem nekih novih zahteva i pokušajem da se miran i dostojanstven karakter ovih protesta transformiše“, naveo je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari