Grbović: SNS uspostavio državu za korupciju

Novi “Intervju na mreži” lista Danas - član Predsedništva Pokreta slobodnih građana

Ostavite komentar


  1. „odolimo upotrebi onih metoda i sredstava koji su SNS-u omogućili suverenu vlast u sve tri grane“

    Treba imati u vidu neke stvari – Najveći neprijatelj demokratije je ona sama, iz čega proizilazi da se ona treba (i mora) štititi sredstvima koja baš i nisu sasvim demokratska. Osim toga, imamo prilično loše iskustvo sa SPS-om i JUL-om posle 2000. godine. Nemojte da ponovite tu grešku.
    Dakle: zabrana partije, zabrana političkog udruživanja i delovanja svih koji su preko partije bili na bilo kojoj funkciji (počev od predsednika mesne zajednice pa naviše), zabrana da više ikada primaju platu iz državnog budžeta, zabrana da se pojavljuju u medijima (takoreći „damnatio memorie“) zabrana rada „Folkišer Beobahtera“ i „Der Šturmera“… i ukidanje člana 200 st. 2 Zakona o obligacionim odnosima (što će omogućiti da se prestane sa suludom praksom da se za neviđene pljuvačine po novinama dosuđuju smešne naknade štete – pa kad za pisanje da je neko lopov/kriminalac/narkoman… budu morali da iskeširaju milionče-dva, vrlo brzo će se dozvati pameti)
    Jednostavno, da se nadoknadi propušteno pre 19 godina, onoliko koliko je izvodlivo (kasno je, ali još uvek nije prekasno).

    1. A od cega ti zivis kad predlazes mladima da se bave “svojom profesijom”? Jel tvoja profesija pisanje botovskih komentara?

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.